Ghetele pentru copii - cum le alegi?

luni, 30 septembrie 2019

Sursa foto:   https://pixabay.com/ro/photos/cizme-brown-p%C4%83dure-blugi-mod%C4%83-3201882/

Cum îi alegi copilului tău ghetele potrivite, din ce material să fie, cât de înalte, dacă să aibă sau nu blană la interior, cum știi că este mărimea potrivită? Sunt întrebări pe care fiecare părinte și le adresează. Primul criterul în alegerea încălțămintei pentru cei mici este calitatea. Calapodul trebuie să fie confortabil, mărimea conformă și talpa flexibilă.

Găsești, mai jos, un ghid despre cum să alegi ghetele și încălțămintea, în general, pentru copilul tău. Aceste reguli se aplică indiferent de vârsta celui mic, însă cea mai mare atenție trebuie acordată în momentul în care acesta își formează mersul sau se află în creștere.

Talpa flexibilă, de preferat

Dacă ai tendința să alegi după design sau după culoare, trebuie să știi că sunt aspect mai importante, care țin de sănătatea celui mai, mai ales dacă încă își formează mersul. Talpa oricărui tip de încălțăminte trebuie să fie flexibilă. Evită să-i cumperi pantofi care să aibă talpa rigidă. Verifică întotdeauna să se îndoaie, astfel încât la mers piciorul să fie relaxat și să nu-l țină într-o poziție incomodă. De la ghete, la sandale sau încălțări sport, toate trebuie să îndeplinească această caracteristică.

Verifică să susțină corect glezna

Ghetele trebuie să susțină glezna și să asigure un bun sprijin pentru ca piciorul să fie relaxat chiar și în timpul mersului. Atunci când cel mic le va purta, asigură-te că sunt încheiate până sus, iar înainte să le cumperi verifică structura ghetei. Pe lângă materialele de calitate, atât la interior, cât și la exterior, este necesar să fie moi și flexibile pe lateral, astfel încât copilul tău să poată îndoi piciorul în voie atunci când ghetele sunt încheiate, fie cu fermoar, fie cu șireturi.

Variază încălțămintea chiar și în sezonul rece

Nu-ți încălța copilul cu o singură pereche de ghete, doar pentru că este mai frig afară. Dacă temperatura o permite, alternează încălțămintea. Poți alege adidași copii sau pantofi sport pentru copii și în sezonul rece, atunci când va purta o ținută sport sau când pur și simplu va merge să se joace în parc. Păstrează ghetele pentru perioadele geroase, cu ploi și zăpadă.

Alege doar încălțăminte de calitate

E important ca piciorul să respire, să nu fie strâns și nici să aibă mult prea mult loc la interior. Cu alte cuvinte, ghetele pentru copii trebuie să fie confortabile, iar primul criteriu este să investești în calitatea lor. Materialele din care sunt confecționate sunt extrem de importante. Nu le alege pe cele sintetice, ci optează pentru piele naturală, pânză sau fâș care să fie obligatoriu impermeabile. Apa ori umezeala nu trebuie să pătrundă sub nicio formă în ele. Evită cauciucul, plasticul și pielea sintetică pentru că nu vor lăsa pielea să respire. Optează, în schimb, pentru ghete cu multe cusături, care să fie durabile în timp.

Niciodată mai mari! Alege mărimea potrivită

Adesea, părinții consideră că piciorul copilul va crește rapid și este nevoie să cumpere încălțăminte cu cel puțin un număr mai mare. Ghetele nu trebuie să-I vină obligatoriu și anul viitor, este mai important ca piciorul celui mic să stea confortabil încă de la prima purtare. Un număr mai face nu îl va face decât să simtă disconfort.

Mărimea potrivită va fi atunci când între vârful degetului lui mare de la picior și vârful pantofului există un spațiu de aproximativ un centimetru, mai exact cât să încapă un deget de la mână la spate. Și calapodul trebuie să fie unul de calitate și să-i țină copilului călcâiul fix.

Investește în calitate și confort în ceea ce privește încălțămintea pe care o cumperi pentru copilul tău! Evită să iei de la frații mai mari, verișori sau vecini! Cum talpa ghetelor va lua în timp forma piciorului celui care le poartă, este contraindicat să oferiți sau să primiți încălțăminte folosită, indiferent că se potrivește măsura sau că vine de la un frate mai mare, mai ales în perioada de creștere.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe