Festivalurile din Italia pe care NU ai voie să le ratezi în septembrie

vineri, 6 septembrie 2019

 

Luna septembrie aduce cu sine oportunități de care poți profita la maximum. Una dintre acestea o reprezintă vizitarea altor locuri, cunoașterea altor culturi sau participarea la unele dintre cele mai interesante evenimente. Citește acest articol pentru a afla care sunt unele dintre cele mai interesante festivaluri din Italia la care ar trebui să participi!

Festivalurile sunt acele evenimente care aduc împreună oamenii ce împărtășesc aceleași gusturi. Fie că este vorba despre muzică, film, artă culinară sau orice altceva, o astfel de manifestare artistică aduce zâmbetele pe chipurile tuturor participanților. Cel mai plăcut lucru este însăși împărtășirea experienței și cu alte persoane, mai ales dacă este vorba de prieteni, rude sau partenerul de viață. Dacă vrei să explorezi petrecerile speciale de pe alte meleaguri, atunci pregătește-te să îți organizezi multe plecări din România către Italia, deoarece aici vei găsi unele dintre cele mai interesante festivaluri din luna septembrie!

Câteva sugestii ale unor astfel de evenimente:

 

  • Festivalul verii, Roma

Acest festival are loc până la data de 30 septembrie și este evenimentul care transformă atât cele mai frumoase parcuri ale orașului, cât și curțile private ale localnicilor, în scene în aer liber pentru multe reprezentații de dans, muzică, filme și altele. Acest eveniment încununează bucuria pe care oamenii o resimt în zilele de vară. 

 

  • Regata Storica, Veneția

Festivalul are loc pe 2 septembrie și datează încă din anii 1200, reprezentând o formă de celebrare a sosirii unor mari personalități în oraș. Totodată, la acest eveniment se sărbătorea și evoluția comerțului ce avea loc. Acum, in cadrul acestei manifestatii, pot fi observate peste 300 de bărci frumos decorate ce traversează portul și multe costume cât mai colorate, lucruri cu adevarat spectaculoase pentru orice privitor.

  • Festivalul de film, Veneția

 

Având loc pe data de 8 septembrie, Festivalul de film de la Veneția este unul dintre cele mai iubite și renumite festivaluri din lume. Aici se arată în premieră filmele noi, se premiază, iar actorii și alte staruri își fac apariția pentru a putea urmări rezultatul muncii lor într-un cadru de excepție.

  • Festivalul Tanotango, Napoli

 

Acesta combină cultura și tradiția a două orașe, și anume Buenos Aires și Napoli. În perioada 3-9 septembrie, acest eveniment aduce împreună toți locuitorii pentru a se bucura de muzica tango, dansând și savurând sunetele celor mai frumoase melodii.

 

  • Festivalul Pizzafest, Napoli

 

Așa cum îi spune și numele, acest festival, care are loc pe 30 septembrie, este unul în care este celebrată pizza, simbolul gastronomic al Italiei. Sute de producători de pizza vin din întreaga țară pentru a putea concura și a vedea cine este cel mai bun în a pregăti acest preparat delicios. 

Dacă vrei să vizitezi câteva orașe cu care italienii de mândresc, poți găsi chiar aici câteva sugestii.

Nu aștepta să treacă această lună fără să faci ceva memorabil! Așa că: organizează-te, asigură-ți transportul, fă-ți bagajele și pleacă într-una dintre cele mai tari aventuri ale lunii septembrie!

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe