Ce NU ai voie să faci înainte de a călători cu avionul

vineri, 6 septembrie 2019

 

Nu există om pe lume căruia să nu îi placă să călătorească și să descopere ce se află dincolo de granițele țării sale. Iar zborul cu avionul este unul dintre cele mai la îndemână mijloace de transport prin care poți ajunge, rapid, ușor și sigur dintr-un capăt în altul al planetei.

Dacă încă nu ai plecat în concediu  și vrei să profiți de multitudinea de sejururi și vacanțe  pregătite de agențiile de turism, dar călătoritul cu avionul este, încă, ceva nou pentru tine, este momentul să-ți iei inima în dinți, bagajul în mână și să pornești la drum.

Dar, înainte de toate, trebuie să afli ce nu este recomandat să faci înaintea primului zbor cu avionul:

  • Fără exagerări alimentare

Pentru un zbor liniștit, fără surprize neplăcute, nu consuma înainte de drum alimente și băuturi grele, care știi că-ți pot face rău. Chiar acum, în primul tău zbor cu avionul, nu este momentul să riști să ți se facă rău. Consumă ceva ușor înainte de plecare. Și nu uita că vei primi o masă (prânz, mic dejun sau cină, în funcție de momentul zborului) și în avion, așa că nu trebuie să exagerezi cu gândul că “cine știe până când nu vei mai avea cum să mănânci”.

  • Nu lua cu tine mai mult decât îți trebuie

Ia-ți strictul necesar în bagaj. Și nimic mai mult! Nu este nicio problemă dacă nu umpli până la refuz geanta cu obiecte inutile. Ba din contra, chiar este recomandat să lași bagajul mai gol pentru a avea loc de suvenirurile și de amintirile pe care le vei lua din locurile vizitate.

Atenție și la ce obiecte iei cu tine! Companiile de transport aerian au regulile lor cu privire la restricțiile dimensiunilor bagajelor, dar și a obiectelor pe care le poți (sau nu) lua cu tine în timpul zborului.

  • Nu uita de acte și nu întârzia la aeroport

Regula de bază este să ajungi la aeroport cu cel puțin două ore înainte de decolarea avionului. Nu este o perioadă de timp prea mare deoarece durează ceva până când treci de verificarea actelor și a bagajelor. Iar mai bine aștepți câteva minute în aeroport decât să riști să pierzi avionul, nu?

Ține minte să ai actele la îndemână! Verifică, înainte de plecare, să le ai pe toate la tine și să nu aibă termenul de valabilitate depășit.

  • Nu uita să faci check-in-ul

Este o etapă fără de care nu poți pleca în călătoria mult visată. Fără check-in-ul făcut cu cel puțin 12 ore înainte de plecare, biletul de avion nu este valabil. Sunt unele cazuri în care acesta trebuie făcut cu 24 de ore înainte de zborul propriu-zis. Depinde de compania aeriană la care ai apelat.

  • Și nu intra în panică!

Nu are rost să te sperii! Nu ai de ce. Zborurile cu avionul sunt mai sigure decât traversatul prin zonele nepermise, de exemplu. 

Dacă te relaxezi, îți iei la tine ceva interactiv, care să-ți distragă atenția și să te destindă, totul va fi bine. Poți citi o carte, poți vedea un film, poți asculta muzică sau face orice altceva te liniștește. Vei vedea că nu ai de ce să îți faci griji! 

sursa foto: shutterstock

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe