Patroni si manageri din Romania, ingrijorati ca tot ei vor plati marirea salariilor bugetarilor

miercuri, 8 martie 2017
Antreprenori si manageri de firme din Romania, reuniti in organizatia Romanian Business Leaders (RBL), i-au adresat marti premierului Sorin Grindeanu o scrisoare deschisa in care isi exprima ingrijorarea ca tot ei vor suporta "nota de plata" a majorarii salariilor promise de Guvern bugetarilor - potrivit startupcafe.ro

Ce spun membrii RBL in scrsoarea adresata premierului Sorin Grindeanu, ministrului Muncii, Olguta Vasilescu, si ministrului Finantelor, Viorel Stefan:

 • "Fără îndoială, susținem creșterea salariilor în sectorul public, ca mod de a atrage buni profesioniști. Dar nu puteți crește salariile dacă vă uitați sincer la performanța din sistemul public. Suntem primii suporteri ai creșterii salariilor bugetare, cât timp vin cu evaluarea performanței, scăderea personalului bugetar și încadrarea într-un buget fix total.
 • Astăzi, în România, muncesc 5,2 milioane de oameni. Aproape jumătate (2,5 milioane de angajați) lucrează în firme private românești, dar au cel mai mic salariu mediu (1.500 de lei). În același timp, în sectorul bugetar lucrează 1,2 milioane de oameni care câștigă un salariu mediu de 2.300 de lei.
 • Prin legea salarizării unitare pe care o promovați zilele acestea, în următorii patru ani, media salariului în sectorul public urmează să urce cu 56%.
 • Și atunci, vă întrebăm: cum aveți grijă, de fapt, de soarta plătitorilor de taxe din România, din ai căror bani plătiți salariile promise?
 • Ați afirmat public că aveți grijă de antreprenorii autohtoni. Ne întrebăm dacă nu cumva chiar ei vor plăti factura. Vă rugăm să mai adunați o dată încasările bugetare din ianuarie și februarie și să faceți regula de trei simplă".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • PUBLICITATE

 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe