Creditorii au decis: Oltchim va fi divizat in 9 pachete de active

marți, 7 martie 2017


Peste 70% dintre creditorii Oltchim au votat pentru modificarea planului de reorganizare a activităţii combinatului chimic. Soluţia de divizare a combinatului în 9 pachete de active a fost acceptată. Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a declarat că măsurile de protecţie socială vor fi respectate:

Cei aproape o mie de salariaţi ai Oltchim, disponibilizaţi în 2013 din cauza intrării în insolvenţă a combinatului, nu şi-au primit salariile compensatorii. Cei care mai lucrează încă sunt îngrijoraţi că nu ştiu în ce condiţii vor fi preluaţi de noii angajatori.

Creditorii care s-au înscris la masa credală la începutul insolvenţei, se împart în patru categorii: băncile, salariaţii, bugetul de stat (Casa de Pensii şi Casa de Asigurări de Sănătate) şi chirografarii (Apele Române şi CET Govora) - menţionează gayetavalceana.ro. Ordinea aceasta este dată de gradul de prioritate în care vor fi plătiţi creditorii, în momentul privatizării combinatului. Luni, reprezentaţii băncilor care aşteaptă bani de la Oltchim au votat în proporţie de 53% modificarea planului de reorganizare, reprezentanţii salariaţilor – 66%, cei ai bugetului de stat – 93%, iar reprezentanţii chirografarilor au fost de acord în proporţie de 100%. Asta înseamnă că nu are cine să atace, cu apel, viitoarea decizie a judecătorului sindic, pentru că majoritatea fiecărui grup de creditori a votat modificarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe