4 HACKERI din Vâlcea şi Drăgăşani condamnaţi. Prejudiciul total de aproape 250.000 de euro - scrie voceavalcii.ro
La data de 6 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare 4 mandate de executare a pedepsei, emise de Tribunalul Vâlcea, pe numele a 4 persoane, respectiv N.A., de 42 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea, condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea unui număr de 76 infracţiuni de înşelăciune, producând un prejudiciu de 129.505 euro, B.N., de 35 ani, din municipiul Drăgăşani, condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru săvârşirea unui număr de 276 infracţiuni de fraudă informatică, producând un prejudiciu de 82.952 euro şi 4255 dolari, O.C., de 24 ani, din municipiul Drăgăşani, condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea unui număr de 44 infracţiuni de fraudă informatică, producând un prejudiciu de 11.003 euro şi B.G., de 40 ani, din municipiul Drăgăşani, condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea unui număr de 33 de infracţiuni de fraudă informatică, producând un prejudiciu de 10.927 euro.
Astfel, N.A., în perioada ianuarie 2007- iunie 2011, a săvârşit un număr de 76 fapte de înşelăciune, dintre care 27 în formă consumată şi restul în forma tentativei, constând în inducerea în eroare şi folosirea de nume şi calităţi mincinoase cu prilejul încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare cu cetăţeni străini, precum şi prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv că deţine şi le va vinde autovehicule unor persoane, încasând, cu ajutorul unor complici, prin viramente bancare sau prin sistem de transfer monetar diferite sume de bani reprezentând contravaloarea acestora, fără ca ulterior să livreze bunurile respective, obţinând în acest mod injust suma totală de 129.505 euro - noteaza voceavalcii.ro
Totodată, bărbatul a introdus şi modificat date informatice, respectiv documente completate în format electronic referitoare la expedierea bunurilor, comunicări electronice, fotografii cu privire la prezumtivele bunuri care făceau obiectul tranzacţiilor, precum şi în scopul creării site-urilor fictive ale societăţilor de expediţie care au fost de asemenea formate prin introducerea şi modificarea de date informatice, în vederea inducerii în eroare a 76 de persoane în scopul de a obţine un beneficiu material, producând o pagubă totală de 129.505 euro.
O.C., în mod repetat, în perioada decembrie 2011- martie 2012, l-a sprijinit pe B.N. să intre în posesia banilor proveniţi din fraudă informatică, deplasându-se la unităţile de transfer, bani pe care ulterior îi preda acestuia. De asemenea, începând cu luna martie a anului 2013 a determinat alte persoane să participe la comiterea faptelor, însoţindu-le la unităţile de transfer. O.C, împreună cu B.N. şi B.G. au prejudiciat un număr de 44 de persoane cu suma de 11.003 euro.
Începând cu luna ianuarie 2008 şi până în anul 2013, B.N. a introdus pe diverse site-uri de specialitate, date informatice fictive, în scopul obţinerii de beneficii materiale. De asemenea, bărbatul a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de fraudă informatică, precum şi pentru obţinerea unor beneficii materiale, prejudiciind cu suma de 4.271 euro un număr de 14 persoane, iar împreună cu ceilalţi 2 membrii ai grupării a prejudiciat cu suma de 82.952 şi 4244 dolari un număr de 276 persoane.
B.G., în mod repetat, în perioada iunie 2008 – noiembrie 2011, a sprijinit o grupare infracţională ce avea ca obiect săvârşirea de fraude informatice, procedând la ridicarea sumelor de bani trimise de persoanele vătămate pe numele său, bani pe care ulterior îi preda lui B.N.
Cei 2 bărbaţi au prejudiciat un număr de 33 de persoane cu suma de 10.927 euro. Persoanele în cauză urmează să fie încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mioveni.
Web Design by DowMedia