Șpârle și șopârle, 15.09.2016

joi, 15 septembrie 2016
  • Anunţul deputatului liberal Traian Dobrinescu privind o nouă dorinţă de candidatură la alegerile parlamentare din 11 decembrie a surprins profund neplăcut opinia publică şi presa locală. Faţă de alţi parlamentari nu ne aşteptam la prea multe atunci când venea vorba de cinste şi onoare, însă la deputatul Dobrinescu existau mai multe speranţe legate de „cuvântul dat”. În 2012, la câştigarea mandatului de deputat, Traian Dobrinescu a subliniat apăsat de mai multe ori că va fi SINGURA sa experienţă parlamentară şi că la alegerile din 2016 nu va mai candida. Aşa, odată ce „ursul a ajuns la miere”, este greu să-l alungi de acolo! Cel mai mult va avea de pierdut chiar scriitorul şi ziaristul Traian Dobrinescu, care în cei patru ani a avut o activitate parlamentară execrabilă: a formulat doar 4 interpelări, a fost prezent la Camera Deputaţilor de puţine ori şi a avut numai 41 de luări de cuvânt.

 

  • Preşedintele Costi Rădulescu şi Consiliul Judeţean ar trebui urgent să aprobe declanşarea procedurilor de licitaţie în vederea atribuirii traseelor rutiere din Vâlcea pierdute în instanţa de judecată de controversatul Daniel Matei, patronul firmei Matdan. Chiar dacă unii încearcă să bage gunoiul sub preş, problema este mult mai gravă şi poate avea repercusiuni grave dacă nu se intervine rapid de către ARR şi Consiliul Judeţean. De-a lungul timpului, ARR şi presa locală au descoperit că Matdan SRL avea mari carenţe în respectarea legii, prin faptul că deţinea nişte „hârburi” de maşini, că nu avea, în unele cazuri, licenţă RAR şi că transporta pasageri peste limita admisă a microbuzelor.

 

  • Primarul Mircia Gutău va repara o greşeală comisă în trecut de foştii edili şefi Emilian Frâncu şi Ion Gigi Matei şi va rezilia în curând contractul de administrare a Căminului de Bătrâni din Ostroveni încheiat cu „masonul” Adrian Secureanu. În primăvara acestui an, a avut loc o festivitate „de inaugurare” la care au participat liderii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, însă de atunci şi până acum, nu s-a mişcat nimic la Căminul de Bătrâni. În anul 2013, fostul primar Emilian Frâncu a avut proasta inspiraţie să încheie un „contract de administrare” cu Marele Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan - Cavalerii de la Malta, fundaţie reprezentată de Adrian Secureanu. În schimbul concesionării pentru o perioadă de 40 de ani a căminului, fundaţia lui Adrian Secureanu s-a obligat să facă reparaţii, să asigure dotările cu mobilier şi să dea în funcţiune centrul pentru persoane vârstnice în cel mult un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe