Percheziţii în Vâlcea la persoane care procesau tutun acasă şi îl vindeau pe internet

miercuri, 24 august 2016

Mascaţii au descins în cartierul Meteor

În această dimineață, polițiștii din Olt și ai Direcției Operațiuni Speciale efectuează 13 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un  prejudiciu de 2.700.000 de lei prin procesarea tutunului de fumat la domiciliu şi comercializarea acestuia prin intermediul internetului.

La data de 24 august a.c., polițiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. efectuează 13 percheziții, în județele Olt(12) și Vâlcea(1), la locuințele unor persoane bănuite de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2016, 10 persoane, din județele Olt și Vâlcea, ar fi procesat la domiciliu şi ar fi comercializat prin intermediul internetului tutun de fumat.

Aceștia ar fi cumpărat tutun foi pe care l-ar fi procesat cu ajutorul unor dispozitive de mărunțit (tocat) și l-ar fi comercializat prin intermediul anunțurilor de mică publicitate, postate pe diverse  site – uri de internet.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.700.000 de lei. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor fi conduse 25 de persoane, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe