Investiţie de 100.000 de euro în spaţii subterane de colectare a gunoiului în oraşul Brezoi

marți, 16 august 2016

containere.jpgPrimăria Brezoi va investi în acest an circa 100.000 de euro în opt spaţii subterane de colectare a gunoiului menajer, fiind una dintre măsurile luate pentru adaptarea la normele de mediu necesare demersurilor ca localitatea să devină oraş-staţiune.
"Suntem numiţi pe drept cuvânt capitală a Ţării Lotrului, de aici începe frumoasa vale turistică a Văii Lotrului iar oraşul Brezoi a devenit în ultima vreme foarte căutat de turişti şi nu doar de cei care tranzitează zona. După amenajarea centrului oraşului, după înscrierea ca patrimoniu a zonei urbanistic-arhitecturale a Străzii Lotru trecem la respectarea cerinţelor de mediu. Astfel, în primă etapă, opt spaţii de colectare a gunoiului menajer vor fi refăcute, dar prin introducerea containerelor în subteran, cu o trapă pentru luarea acestuia. Suma pentru care s-a aprobat în CL această soluţie este de 95.000 de mii de euro", a declarat primarul Robert Schell.

Conform acestuia, în paralel se vor amenaja falezele râului Lotru pe teritoriul oraşului, prin demolarea pe o suprafaţă de peste 4 hectare a tuturor garajelor, boxelor şi a altor anexe gospodăreşti. "În zona A a oraşului se va interzice creşterea animalelor. Am discutat cu locuitorii pentru curăţarea zonei insalubre, aş putea spune, de pe malul Lotrului. Arată ca o favelă în cel mai concret mod cu putinţă. Brezoiul va trebui cu adevărat în următorii ani să devină un centru turistic iar în acest sens vor trebui luate măsuri, unele poate mai puţin populare dar care vor transforma acest oraş de munte", a adăugat edilul din Brezoi.

Oraşul Brezoi se află în zona montană a judeţului Vâlcea la confluenţa râurilor Lotru şi Olt, fiind considerat poarta de intrare în Ţara Lotrului, pe DN 7A, drum turistic care ajunge la Mălaia, Voineasa, Vidra, Obârşia Lotrului şi Transalpina. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Investiţie de 100.000 de euro în spaţii subterane de colectare a gunoiului în oraşul Brezoi”

  1. […] Primăria Brezoi va investi în acest an circa 100.000 de euro în opt spaţii subterane de colectare a gunoiului menajer, fiind una dintre măsurile luate pentru adaptarea la normele de mediu necesare demersurilor ca localitatea să devină oraş-staţiune. „Suntem numiţi pe drept cuvânt capitală a Ţării Lotrului, de aici începe citește toată știrea… […]

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe