Şpârle şi şopârle, 27.06.2016

duminică, 26 iunie 2016

 

 • Deşi a fost prezent în biroul său de la Consiliul Judeţean, preşedintele interimar (încă!) Gică Păsat a refuzat să vină sâmbătă dimineaţa la şedinţa de constituire, la fel ca ceilalţi 12 consilieri liberali absenţi. Era un drum lung... de 20 metri de la birou la sala de şedinţe!â

 

 • În data de 23 iunie 2016, reprezentanții Instituției Prefectului - Județul Vâlcea au participat la constituirea a 14 consilii locale din cele 19 localități programate pentru prima zi a ședințelor de constituire. În cazul celorlalte cinci localități, din cauza lipsei cvorumului minim de două-treimi din numărul consilierilor aleși, nu a putut fi constituit consiliul local, și implicit primarul ales și validat nu a putut depune jurământul. În consecință, potrivit legii, ședințele au fost reprogramate pentru localitățile Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Malaia, Măciuca și Mateești. La Băbeni, în prima şedinţă de constituire nu au venit consilierii locali liberali, iar la Mateeşti nu au venit consilierii PSD. În data de 24 iunie, nu s-a reuşit constituirea nici a Consiliului Local Păuşeşti.

 

 • Am intrat în posesia declaraţiei de avere a prefectului Radu Renga, de unde am aflat că acesta are trei terenuri dobândite prin „succesiune” şi amplasate în judeţul în Vâlcea, dar... nu are locuinţă în proprietate. Renga are o maşină Seat fabricată în anul 2006, o motocicletă Simpson din anul 1958 şi 200 milioane de lei vechi „la ciorap” la Banca Română de Dezvoltare. Din calitatea de inspector guvernamental, Radu Renga a câştigat anul trecut peste 10.000 euro, plus 110 milioane de lei vechi din diverse „prestări de servicii”.

 

 • „Cristian Buican trebuie să aibă demnitate şi să îşi ducă până la capăt crucea, nu să demisioneze din Consiliul Judeţean după ce a fost cap de listă şi să se întoarcă în Parlament. Eu cred în continuare în Buican, dar să dea dovadă că şi el crede în partid, nu în cariera sa, iar pentru asta trebuie să rămână patru ani consilier judeţean”, a declarat în exclusivitate pentru Criterii Naţionale liberalul Dumitru Tărăşenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • PUBLICITATE

 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe