Oamenii lui Buican, înfipţi în bugetul CET Govora. Consilierul judeţean Victor Stănculescu a încasat bani din contracte de publicitate

marți, 5 mai 2015

Ipocrizie maximă la GAŞCA BUICAN! Unul dintre cei mai vocali „lătrăi buicănişti“ pe tema CET Govora este consilierul judeţean Victor Stănculescu. Acest individ care este înfipt el însuşi, până-n gât, la propriu şi la figurat, în presa fiţuicară locală s-a apucat să le numere „ouăle“ ziariştilor adevăraţi din Vâlcea. La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean ipochimenul Stănculescu, marioneta deputatului „în drujba ţării“ Buican, a vorbit când trebuia să tacă. Stănculescu a acuzat CA că a permis aruncarea a miliarde de lei pe „tot felul de contracte de publicitate, deşi societatea înregistra pierderi“. Ipocrizie, numele tău este Victor Stănculescu! Consilierul judeţean buicănist este unul dintre beneficiarii direcţi ai acestor fonduri de publicitate de la CET Govora! Stănculescu a fost asociat într-o firmă, care edita publicaţia pupincuristică pro-Buican „Ziarul de Nord, până în anul 2014. Consilierul judeţean Victor Stănculescu s-a aflat în conflict de interese, având în vedere că societatea la care a fost acţionar a încheiat mai multe contracte cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi CET Govora, unitate economică din subordinea CJ Vâlcea, în perioada 2010-2013. De asemenea, Stănculescu a mai încasat şi indirect bani de la CET, printr-o bună amică de-a sa din presă.

Stănculescu Victor-George (consilier județean CJ Vâlcea din 29 iunie 2012), fiul lui Constantin și Elena, născut la data de 03.10.1978 în localitatea Rm. Vâlcea, asociat în SC ALVISTPO MEDIA SRL (CUI 27669326, J38/393/2010), aport la capital 100,00 RON, data vărsării aportului 18.10.2010, echivalând cu 10 părți sociale reprezentând 50% din capitalul social total, cota de participare la beneficii/pierderi de 50%; şi Popescu Bogdan Alexandru, fiul lui Romeo şi Mariana, născut la data de 5.11.1975 în localitatea Rm. Vâlcea, asociat în SC ALVISTPO MEDIA SRL (CUI 27669326 din data de 04.11.2010, J38/393/2010), aport la capital 100,00 RON, data vărsării aportului 18.10.2010, echivalând cu 10 părți sociale reprezentând 50% din capitalul social total, cota de participare la beneficii/pierderi de 50%, administrator al SC ALVISTPO MEDIA SRL până la data de 07.01.2014.

Luni, 07.01.2014, la Oficiul Registrului Comertului de pe lângă Tribunalul Vâlcea se depune textul actualizat al actului constitutiv al SC ALVISTPO MEDIA SRL, cu sediul in municipiul Ramnicu Valcea, aleea Olanesti, nr. 6, zona 1 Mai, bloc 9, scara A, etaj 2, ap. 9, judetul Valcea, inregistrata sub nr. J38/393/2010, cod unic de inregistrare 27669326, care a fost inregistrat sub nr. 229 din 07.01.2014, prin care se măreşte capitalul social de la 200 lei la 400 lei, se schimbă administratorul şi unu din asociaţi. Iese Stănculescu Victor-George şi intră Anghel Dan Dumitru, care deţine şi funcţia de administrator.

Interesant este că Stănculescu Victor-George omite să completeze în declaraţiile de interese din 2012 şi 2013 contractele obţinute ori aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice, finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar. Trebuiau declarate numele, denumirea şi adresa beneficiarului de contract unde, prin calitatea deţinută, titularul soţul/soţia şi rudele de gradul I obţin contracte, aşa cum sunt definite mai sus, falsul în declaraţii fiind incriminat de Codul Penal. Din indicatorii financiari de pe site-ul Ministerul FInantelor Publice, SC ALVISTPO MEDIA SRL a avut în anul 2012 o cifră de afaceri netă de 66.184 lei, iar în anul 2013 o cifră de afaceri netă de 71.534 lei. În mare parte, aceste cifre de afaceri au fost realizate prin contracte finanţate de la bugetul de stat sau local.

SC ALVISTPO MEDIA SRL a derulat în perioada 2012-2014 contracte de prestări servicii şi cu alte instituţii publice sau societăţi comerciale cu capital de stat (vezi SC CET GOVORA SA, SC PRELCET SRL, SC SERVCET SRL – societăţi care ţin, direct sau indirect, de Consiliul Judeţean Vâlcea).

De reţinut faptul că aproape toate contractele derulate de SC ALVISTPO MEDIA SRL cu instituţii publice sau societăţi comerciale cu capital de stat constau în prestarea de servicii de publicitate şi tipărire machete în publicaţia Curierul de Nord, publicaţie care nu apare nici măcar on-line, toate aceste servicii fiind FICTIVE. Deşi SC ALVISTPO MEDIA SRL facturează lunar astfel de servicii, publicaţia Curierul de Nord apare doar în perioadele de contractare.

 

 

Art. 90 Legea 161 – Incompatibilităţi privind aleşii locali Incompatibilităţi
CAPITOLUL III

Incompatibilităţi

SECŢIUNEA a 4-a

Incompatibilităţi privind aleşii locali

Art. 90(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe