FBI pune un milion de dolari pe capul unui hacker

duminică, 28 decembrie 2014

 

Trei ofiţeri chinezi, specializaţi în cyber-spionaj împotriva unor mari companii americane, au fost devansaţi, pe lista celor mai căutaţi hackeri ai lumii, de un român din Alexandria pentru care Guvernul SUA plăteşte cea mai mare recompensă din istorie: 1 milion de dolari.

Recompensă incredibilă pentru un hacker român

Nicolae Popescu, cunoscut și ca Nicolae Petrache, a devenit cel mai cunoscut hacker al lumii, în luna noiembrie, după ce FBI a pus pe capul lui o recompensă de 1 milion de dolari. El a scăpat, printre degete, autorităţilor române, în 2012, la scurt timp după ce procurorii DIICOT şi ofiţerii români de la crimă organizată îl capturaseră în cadrul unei operaţiuni transoceanice care viza tocmai destructurarea grupării de licitatori online pe care acesta o conducea.

Conform descrierii FBI, Nicolae Popescu este căutat pentru participarea la scheme sofisticate de fraude pe internet, în care mai mulţi suspecţi, cu baza în România şi în alte state din Europa, postau anunţuri în cadrul unor licitaţii pe internet pentru obiecte care nu existau în realitate. Un mandat de arestare federal a fost emis pe numele lui Nicolae Popescu în 20 decembrie 2012, de o instanţă din New York, concomitent operaţiunii de căutare derulate de DIICOT în România.

Nicolae Popescu a fost singurul din 32 de suspecţi care a dispărut de pe holurile Tribunalului Vâlcea înainte ca judecătorul să emită mandatele de arestare preventivă, ordonanţele de reţinere expirând la acel moment. Nimeni nu l-a mai văzut de atunci, motiv pentru care autorităţile americane oferă generoasa recompensă pentru orice informaţie care ar duce la capturarea lui. Unele surse susţin că acesta a apelat la intervenţii de chirurgie plastică, altele spun că şi-a schimbat numele, s-a căsătorit şi are mai mulţi copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe