PARCURILE INDUSTRIALE ŞI CASELE NEELECTRIFICATE VOR FI RACORDATE LA REŢEA

miercuri, 19 februarie 2014

 

Perspectiva punerii în funcţiune a celor două parcuri industriale din municipiul Drăgăşani şi oraşul Bălceşti impune cu necesitate deschiderea lucrărilor pentru executarea sistemelor de alimentare cu energie electrică şi apă. Aceste probleme au fost analizate în detaliu la întrevederea iniţiată de către preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. ION CÎLEA, la care au fost invitaţi directorul tehnic al Companiei CEZ Oltenia, ing. Ion Dobrescu, directorul general al Societăţii APAVIL, ing. Cristian Jianu, directorul Societăţii PARC IND, ing. Marin Nicoli, şi alţi specialişti din aparatul Consiliului Judeţean sau din unităţi de profil.

În cazul viitorului parc industrial Drăgăşani, soluţia tehnică asupra căreia s-a căzut de acord va consta în conectarea unei linii electrice la reţeaua de 20 Kv deja existentă în incinta parcului, precum şi în extinderea pe aproximativ 3,2 km a două reţele electrice de medie tensiune şi conectarea la o staţie de transformare care va fi construită în zona de amplasament.

Tot cu o extindere a două reţele de distribuţie pe 1,2 km se va rezolva şi problema asigurării sursei de energie în incinta parcului industrial de la Bălceşti, cu deosebirea că rezerva de putere instalată este mai mică decât solicitările estimate. În această situaţie, reprezentantul CEZ Oltenia a informat că se va face o analiză detaliată asupra celei mai potrivite soluţii, solicitând în schimb ca beneficiarul să rezolve la rândul său problema finanţării în conformitate cu reglementările Ordinului ANRE nr. 59/2013 şi cu prevederile Legii nr. 123/2012 a Energiei Electrice şi Gazelor Naturale.

Prezenţa la această întâlnire a reprezentantului conducerii Companiei CEZ Oltenia a oferit şi posibilitatea abordării altor probleme privind asigurarea alimentării cu energie electrică, mai ales a consumatorilor casnici, siguranţa liniilor şi echipamentelor în condiţii climatice deosebite aşa cum a fost cazul atât de mediatizat din perioada zilelor cu ninsoare abundentă şi viscol, şi, nu în ultimul rând, rezolvarea problemelor privind racordarea la sistemul energetic a celor aproape 850 de gospodării din satele şi cătunele neelectrificate. În acest scop, preşedintele Ion Cîlea a cerut personalului tehnic din aparatul de specialitate să reactualizeze situaţia localităţilor şi a familiilor care nu beneficiază de utilităţi energetice, iar documentaţia să fie transmisă la CEZ Oltenia în cel mai scurt timp.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe