Șpârle și șopârle, 21.11.2013

joi, 21 noiembrie 2013

 

• Primarul penal al Râmnicului, Emilian Frâncu, este un exemplu „demn de urmat” pentru alţi edili-şefi din ţară. Parcă tras la indigo cu „faptele” penalului Frâncu din primăvara acestui an, primarul comunei Malovăț, județul Mehedinți, Gheorghe Băzăvan a pretins şi el recent de la un denunțător exact suma... de 20.000 euro pentru ca, în schimb, să confirme situațiile de lucrări executate de firma denunțătorului în favoarea Primăriei Malovăț în baza a două contracte și pentru a dispune plata contravalorii lucrărilor în valoare de peste 5 miliarde lei vechi, executate în baza celor două contracte, convenind ca banii datorați de primărie firmei să fie remiși în cursul zilei de 30 octombrie 2013. La data menţionată, Gheorghe Băzăvan a primit de la denunțător suma de 20.000 euro, în scopul menționat mai sus, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

• Societatea de salubrizare SC URBAN SA, sprijinită de șpăgarul primar Emilian Frâncu, încearcă prin tot felul de manevre oculte să rămână pe piața vâlceană. În numărul următor vom da publicității raportul ȘOCANT al administratorului judiciar al societății URBAN, aflate în insolvență, și vom devoala activitățile subterane ale Grupării „Gunoiul“!

• Am aflat unul din motivele pentru care „manelistul” Romeo Rădulescu nu a putut să-şi depună candidatura pentru şefia Organizaţiei Judeţene a PDL Vâlcea la alegerile din 30 noiembrie: omul este de mai mult timp „la cuţite” cu preşedintele Vasile Blaga, mai ales după episodul susţinerii Elenei Udrea la conducerea centrală a partidului. Astfel că, acum, preşedintele Blaga l-a lăsat pe Romeo Rădulescu să se mulţumească cu un os de ros la organizaţia municipală a PDL Râmnicu Vâlcea.

• Potrivit unui raport Greenpeace, judeţul Vâlcea se află pe un loc fruntaş pe ţară în privinţa tăierilor ILEGALE de arbori din păduri: în perioada 2009-2011 s-a înregistrat o medie de 550 de cazuri de tăieri ilicite pe an, ceea ce spune mult despre „mafia pădurilor” din Vâlcea. România are 6,5 milioane de hectare de pădure, din care 51% se află în proprietate publică şi este administrată în principal de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, iar restul este proprietate privată fiind în cea mai mare parte administrată de structurile silvice private.

• O temă pentru ipochimenul Iustin Predescu, mare șef de „trib“ la CET Govora: datorită vigilenței Serviciului Județean de Pază, din interiorul CET-ului au fost FURATE, de la începutul anului, mai multe sute de kilograme de cablu din cupru. Lupii puși paznici la oi au închis ochii și la furturile de fier vechi (zeci de tone!) și de motorină!

• Râmnicenii interesaţi pot de acum „admira” la TV prestaţiile jalnice ale penalului Emilian Frâncu în cadrul şedinţelor operative cu şefii şi directorii din cadrul Primăriei Râmnicului. Ipochimenul are mania de a vorbi mult şi fără rost, de a ţine monologuri nesfârşite de 3-4 ore care adorm asistenţa. La ultima astfel de şedinţă, au fost aduse în atenţie câteva probleme „grave” ale Râmnicului: un afiş din oraş care îl enerva pe Frâncu, mucurile de ţigară din preajma unor coşuri de gunoi şi pământul nestrâns din jurul pomilor plantaţi recent. Halal primar avem!!!!

• Planul de reorganizare a Oltchim, care prevede înfiinţarea noii societăţi Oltchim SPV, va fi discutat pe 2 decembrie. Pe 2 decembrie se va întruni Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim. În cadrul acestei adunări se va supune planul de reorganizare a societăţii Oltchim SPV sau Oltchim II cum mai este numit.. Tot în cadrul acestei adunări se vor aproba şi criteriile de preselecţie ale investitorilor şi graficul de depunere a ofertelor angajante. Recent la Londra administratorii judiciari au discutat şi cu un fond de investiţii american interesat de preluarea combinatului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe