Si frecatorii de menta de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor să dea în judecată combinatul

vineri, 20 septembrie 2013

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, angajaţii concediaţi au depus plângeri la Inspectoratul Teritorial de muncă şi au sesizat Inspecţia Muncii, reclamând că nu şi-au primit banii pentru concediile neefectuate şi vor face plângere în instanţă pentru a-şi primi banii aferenţi salariilor compensatorii, în total combinatul Oltchim având de achitat celor disponibilizaţi 1,8 milioane lei.

"Nemulţumiţi că nu şi-au primit banii pentru concediul de odihnă neefectuat, foştii angajaţi ai Oltchim au depus reclamaţii la ITM şi se vor adresa şi instanţei de judecată pentru că nu şi-au primit salariile compensatorii, potrivit Ordonanţei 116 privind protecţia socială de care beneficiază persoanele afectate de disponibilizări colective. Este o supărare mare, oamenii sunt nemulţumiţi şi vor da în judecată societatea pentru a-şi primi salariile compensatorii", a declarat preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

Potrivit sursei citate, cele peste 930 de persoane disponibilizate de la Oltchim au dreptul să primească 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv până la 50.000 lei/persoană, în funcţie de vechimea în muncă. "Persoanele concediate mai au de primit în total 1,8 milioane lei, respectiv banii pentru concediile de odihnă", a mai declarat preşedintele Sindicatului Liber Oltchim.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea au confirmat că au primit sesizări din partea foştilor angajaţi ai combinatului Oltchim, iar ITM a dispus plata salariilor compensatorii. Ulterior, în condiţiile în care Oltchim a cerut ca termen privind plata restanţelor către foştii angajaţi luna ianuarie 2014, unitatea a fost sancţionată pecuniar de către ITM Vâlcea cu 10.000 lei, amenda prevăzută de lege într-o asemenea situaţie, iar oamenii disponibilizaţi au fost sfătuiţi de către inspectorii de muncă să acţioneze în judecată combinatul.

NR - ZdVl - Demn de mentionat este faptul ca o mare parte din sindicalistii disponibilizati reprezentanti de Mihai Diculoiu provin din sectii care nu mai functioneaza de ani de zile. Cu toate acestea, pana in urma cu 2 luni acestia au beneficiat de aceleasi drepturi salariale cu acelea ale angajatilor care au muncit efectiv. Acum si acesti frecatori de menta dau in judecata combinatul. Rusinica!!!

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/salariatii-disponibilizati-de-la-oltchim-ramnicu-valcea-vor-sa-dea-in-judecata-combinatul_1274367.html#ixzz2fQWpqcI0
Follow us: @realitatea on Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe