Sparle si soparle 18 martie 2013

duminică, 17 martie 2013

Sparle si soparle 18 martie 2013

• Din lipsă probabil de alte preocupări, ex-directorul general de la Oltchim, Constantin Roibu, s-a reprofilat pe plan profesional şi a ajuns... comentator sportiv la postul de televiziune Digi Sport. Prezent mai mereu în studiourile de televiziune, Roibu comentează cu pasiune aprinsă pe marginea meciurilor de handbal susţinute de echipa Oltchim. Nu prea ştim care mai sunt legăturile fostului “baron chimic” cu echipa de handbal (combinatul nu mai sponsorizează de trei ani clubul), dar îl sfătuim să mai treacă şi pe la jobul său de la Oltchim, pentru că se aude că Roibu nu a mai semnat condica... din luna octombrie 2012.

• Informaţia apărută în ultimele zile cu titlul “Florin Smeureanu - secretar de stat la Ministerul Educaţiei” este de fapt o “fumigenă” lansată de oamenii din jurul deputatului Buican pentru a i se scoate în evidenţă “muşchii” liderului PNL Vâlcea în faţa opiniei publice. De fapt, totul este o intoxicare de presă: Buican nu s-a întâlnit niciodată cu ministrul Educaţiei, iar profesorul Smeureanu se poate întoarce acum la catedra de la Liceul Chimic, acolo unde preda înainte de “aventura” de la Inspectoratul Școlar.

• În numărul trecut al ziarului nostru am scris despre Adrian Hera, angajat în cadrul Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea, de numele căruia s-ar fi legat mai multe abuzuri, precum şi dispariţia misterioasă a câtorva sute de puieţi de pomi fructiferi din Staţiunea Pomicolă Mihăeşti. În replică, Adrian Hera a spus că nu are nici un dosar penal cu instituţia respectivă (la toate s-au dat neînceperea urmăririi penale) şi că îi va da în judecată pe toţi cei care l-au acuzat de diverse ilegalităţi sau nereguli. În plus, Adrian Hera a mai precizat că nu ştie de dispariţia puieţilor respectivi (singurii 15 puieţi pe care i-a primit fiind din partea inginerei de la staţiune) şi că în acest moment nu mai lucrează la posturile de pază de la CET Govora.

• Se pare că zilele lui Cristian Jianu în fruntea Apavil sunt numărate, pentru că la colţ pândesc liberalii care să-l instaleze pe acest post pe Eugen Scarlat, cel care a falimentat Centrul de Expoziţii Seaca. Deja, liberalul Gigi Păsat (reprezentantul CJ Vâlcea în AGA la Apavil) a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor, prin care se intenţionează extinderea procesului de recrutare şi selecţie a administratorilor societăţii pentru mandatul 2012-2016 în vederea recrutării unui administrator cu profil economic. “Evaluarea” candidaţilor se va desfăşura în cadrul unui interviu şi susţinerea unei probe tehnice, în perioada 27 martie - 28 martie 2013, iar apoi administratorii vor numi noul director general de la Apavil.

• În data de 11 martie, preşedintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, a lui Alexandru Ionescu - pensionare.

• Câteva figuri “suspecte” au participat joi, la şedinţa adunării generale a acţionarilor de la Oltchim.... Nu ştim ce treabă avea cu respectivul eveniment căţeluşul de casă al lui Roibu, pe numele său Nicolae Olaru, pentru că nici acţionar nu era, nici în conducerea executivă nu mai este. O altă “faţă” foarte uşor de recunoscut a fost aceea a soţiei fostului primar Mircia Gutău, Mariana Gutău, prezentă şi ea în calitate probabil de notar şi care foloseşte în deplasări... maşinile Oltchimului. Mai spunem doar că Mariana Gutău a fost acea care a “girat” notarial mai multe acte semnate de fostul director Roibu, unele dintre ele aflate la limita legii şi a penalului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe