|joi, decembrie 3, 2020
  • Follow Us!

Echipa de control a Prefecturii a continuat verificarea restaurantelor şi brutăriilor din Rm. Vâlcea şi Bujoreni 

Echipa de control a Prefecturii a continuat verificarea restaurantelor şi brutăriilor din Rm. Vâlcea şi Bujoreni

În perioada 4 martie – 8 martie 2013, în baza ordinelor nr. 21/14 ianuare 2013 şi 64/4 februarie 2013, emise de către prefectul Mircea Nadolu, Corpul de control a continuat verificarea unităţilor de alimentaţie şi folosinţă publică şi a unităţilor care produc şi comercializează produse de panificaţie de pe raza judeţului Vâlcea. Comisia de control este formată din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, respectiv Instituţia Prefectului – Corpul de control, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. În fiecare unitate verificată, echipa mixtă de control a încheiat procese-verbale de constatare a contravenţiilor, acte de control cu termene şi responsabilităţi, în care au fost precizate măsuri de eliminare a deficienţelor constatate sau de igienizare a unităţilor identificate ca insalubre, cu termene concrete de îndeplinire. Astfel, a fost continuată verificarea unităţilor de alimentaţie şi folosinţă publică, din punct de vedere al respectării legislaţiei din domeniu, în municipiul Rm. Vâlcea. Această verificare are în vedere evitarea şi prevenirea unui risc major privind sănătatea populaţiei, prin apariţia unor cazuri de nerespectare a normelor generale de igienă în unităţile de alimentaţie publică.

Echipa de control a verificat respectarea condiţiilor igienico-sanitare şi protecţiei consumatorului în două unităţi de alimentaţie publică de tip restaurant, din care o unitate a fost sancţionată contravenţional sub formă de amendă, în cuantum de 2.000 lei şi avertisment, iar o unitate a fost sancţionată cu avertisment. Un bilanţ al acţiunilor de verificare în perioada 14 martie – 8 martie 2013, pe această temă, se prezintă astfel: număr societăţi verificate – 50, număr societăţi sancţionate contravenţional cu amendă – 28 (în cuantum total de 30.300 lei), număr societăţi sancţionate contravenţional cu avertisment – 27, număr societăţi nesancţionate contravenţional – trei. În baza Ordinului de prefect nr. 64/4 februarie 2013, a fost continuată verificarea unităţilor care produc şi comercializează produse de panificaţie din comuna Bujoreni şi municipiul Rm.Vâlcea, cu respectarea tematicii de control care prevede verificarea condiţiilor igienico-sanitare, a normelor de igienă sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi protecţiei consumatorului. În perioada 4 martie – 8 martie 2013, au fost verificate trei unităţi care produc şi comercializează produse de panificaţie, respectiv: o unitate ce produce pâine şi alte produse de panificaţie, de tip brutărie şi patiserie, în comuna Bujoreni, care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei; o unitate care produce pâine şi alte produse de panificaţie, de tip brutărie şi patiserie, în mun. Rm. Vâlcea, care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei. Sancţiunile au fost acordate pentru: neefectuarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a locurilor de muncă, utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru şi a ambalajelor în condiţiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare; consumatorii au dreptul de a fi informaţi, în mod complet, corect şi precis, asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor şi serviciilor oferite de către operatorii economici, astfel încât să aibă posibilitatea de a face o alegere raţională, în conformitate cu interesele lor, între produsele şi serviciile oferite şi să fie în măsură să le utilizeze, potrivit destinaţiei acestora, în deplină securitate.

Leave a Response