CJ Vâlcea a aprobat alocarea sumei de 23.000 euro clubului de handbal Oltchim

miercuri, 13 martie 2013

CJ Vâlcea a aprobat alocarea sumei de 23.000 euro clubului de handbal Oltchim

Miercuri, 13 martie, la propunerea preşedintelui Ion Cîlea, Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat alocarea sumei de 100.000 lei (23.000 euro) clubului de handbal Oltchim, cu toate că reprezentanţii echipei au solicitat o sumă de zece ori mai mare. Într-un memoriu adresat Consiliului Judeţean Vâlcea, preşedintele clubului Oltchim, Petre Berbecaru, a menţionat următoarele: “Clubul Sportiv Oltchim Rm. Vâlcea este cunoscut în România şi mai ales în Europa prin echipa de handbal, echipă care activează în prima ligă a României din anul 1983. În perioada 1983-1988 s-a clasat în permanenţă pe locurile 2 şi 3. În 1989 obţine primul titlu de Campioană Naţională, iar de atunci şi până în prezent a cucerit 18 titluri de Campionă a României, bătând toate recordurile, depăşind Universitatea Timişoara care se află pe locul 2 la numărul de titluri de campioană, aceasta fiind doar de 9 ori pe prima treaptă a podiumului. Este un record neînregistrat de nici o altă echipă şi greu de egalat de altcineva. În aceeaşi perioadă a câştigat de 14 ori Cupa României.

Pe plan internaţional a câştigat de două ori Cupa IHF, o dată Cupa Cupelor, iar în cea mai prestigioasă competiţie europeană Liga Campionilor a jucat de 12 ori, perioadă în care a ajuns de 4 ori în semifinale şi o dată (2010) în finală. A câştigat de două ori Supercupa Europei sau mai nou Trofeul Campionilor. Anul acesta a reuşit să înregimenteze sub culorile sale poate cel mai bun lot din istoria sa, printre care franţuzoaica Allison Pineau, cea mai bună jucătoare din lume în 2009, Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din 2010, Katarina Bulatovic vicecampioană olimpică şi campioană europeană în 2012, jucătoare considerată cea mai bună din lume la ora actuală. În toată această perioadă, echipa a fost finanţată în proporţie de 80% de către combinatul chimic Oltchim, prin contracte de sponsorizare, când acesta a fost pe profit sau prin contracte de reclamă şi publicitate în ultimii ani. Din nefericire datorită situaţiei grele cu care se confruntă, societatea comercială Oltchim şi-a încetat sprijinul financiar complet din luna august 2012, punând sub semnul întrebării participarea echipei în Liga Campionilor ediţia 2012 - 2013, an în care datorită lotului de care dispune echipa era cotată ca principală favorită la câştigarea trofeului european. Am reuşit să ne continuăm activitatea datorită sprijinului financiar obţinut de la Primăria Municipiului Bucureşti şi a societăţii comerciale Petrom, sprijin care ne-a acoperit cheltuielile până în luna noiembrie 2012 inclusiv.

Cu sprijinul Primăriei Râmnicu Vâlcea şi a mai multor sponsori locali am reuşit săptămâna trecută să acoperim cheltuielile aferente lunii decembrie 2012. Din păcate cu toate eforturile făcute nu am reuşit să obţinem alte finanţări, lucru care a condus la restanţe salariate faţă de jucătoare. O parte din acestea au depus memorii la Federaţia Română de Handbal pentru a deveni libere de contract. Menţionăm că în pofida acestor greutăţi, echipa a obţinut rezultate remarcabile pe plan intern unde are 14 victorii din 14 posibile fiind pe locul 1 la mare diferenţă de locul 2, profilându-se un nou titlu de campioană naţională, iar în competiţia europeană Liga Campionilor suntem la un pas de a ajunge în semifinale (primele patru din Europa), cu şanse foarte mari de a câştiga trofeul. Din nefericire suntem în situaţia disperată de a pierde 3-4 jucătoare dacă nu le achităm restanţele financiare în decursul acestei săptămâni. Din acest motiv, vă rugăm domnule preşedinte şi stimaţi consilieri judeţeni, a ne acorda un sprijin financiar de circa 1 milion de lei care ne-ar permite să ducem competiţiile interne şi internaţionale până la final”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe