Tribunalul Vâlcea a legalizat... abuzurile fostei conduceri de la societatea UNIVERS

miercuri, 13 februarie 2013

• În privinţa imobilelor şi spaţiilor comerciale vândute “pe ochi frumoşi”,

Tribunalul Vâlcea a legalizat... abuzurile fostei conduceri de la societatea UNIVERS

Luna trecută, Tribunalul Vâlcea s-a pronunţat în două procese în care este implicată societatea Univers SA Râmnicu Vâlcea, în contradictoriu cu două firme şi două persoane fizice care au cumpărat unele spaţii comerciale care au aparţinut SC Univers SA. Astfel, în dosarele nr. 4108/90/2011 şi 4110/90/2011, Tribunalul Vâlcea a respins cererile SC Univers SA, în proces cu societăţile Tetron Dinamic Invest SRL şi Multifuncţional Ecologyc Sistem SRL, şi persoanele fizice Margareta Ciubuc şi Nicolae Ciubuc. În toamna anului 2011, conducerea SC Univers SA a formulat mai multe acţiuni în justiţie în vederea anulării unor contracte de vânzare-cumpărare şi recuperării unor spaţii comerciale care au aparţinut firmei, dar care au fost vândute în mod dubios de către fostul director Mihai Răzvan Buzatu. Astfel, SC Univers SA a promovat, pe rolul Tribunalului Vâlcea, cerere de chemare în judecată a SC Tetron Dinamic Invest SRL şi SC Multifuncţional Ecologyc Sistem SRL, având ca obiect acţiune în constatarea nulităţii absolute a următoarelor acte juridice: proces-verbal de licitaţie nr. 2 din 11 martie 2010; protocol nr. 2 din 11 martie 2010; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1224/27 mai 2010; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1400/15 iunie 2010. De asemenea, SC Univers SA a promovat pe rolul Tribunalului Vâlcea, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ Fiscal, cerere de chemare în judecată a persoanelor Margareta Ciubuc şi Nicolae Ciubuc, având ca obiect acţiune în constatarea nulităţii absolute a următoarelor acte: proces-verbal de licitaţie nr. 3 din 22 aprilie 2010; protocol nr. 3 din 22 aprilie 2010; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1273/3 iunie 2010.

În fine, conducerea SC Univers SA a mai formulat la Tribunalul Vâlcea solicitare de chemare în judecată a SC Multifuncţional Ecologyc Sistem SRL, având ca obiect acţiune în constatarea nulităţii absolute a următoarelor acte juridice: proces verbal de licitaţie nr. l din 14 mai 2009; protocol nr. 334 din 14 mai 2009; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2142/5 august 2009; proces verbal de licitaţie nr. 4 din 14 mai 2009; protocol nr. 335 din 14 mai 2009; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 3269/17 noiembrie 2009.

Mihai Răzvan Buzatu a fost timp de trei ani “capo di tutti capi” prin firmă

În urmă cu doi ani, Nicolae Stoian, reprezentantul Compartimentului de Control Intern din cadrul Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Oltenia, a finalizat un raport de audit, după ce a procedat la analiza aspectelor prezentate de un grup de acţionari pe adresa generală de e-mail a SIF Oltenia. Astfel, conducerea societăţii SIF Oltenia SA a primit o sesizare prin care un grup de acţionari reclamă anumite aspecte privind activitatea directorului Florian Teodor Buzatu (între timp acesta a fost destituit din funcţie), precum şi conflictul de interese în care a fost implicat prin numirea în 2008 a fiului său, Mihai Răzvan Buzatu, la conducerea SC Univers SA. Concret, Mihai Buzatu a fost membru în Consiliul de Administraţie al SC Univers SA, numit de adunarea generală a acţionarilor din data de 15 ianuarie 2008, până în data de 6 aprilie 2010 (demisie începând cu data de 7 aprilie 2010). Din data de 17 aprilie 2008 şi până în martie 2011, acesta a îndeplinit funcţia de director general cu contract de mandat la SC Univers SA. “În perioada în care Mihai Răzvan Buzatu a îndeplinit calitatea de director general al SC Univers SA, se pot desprinde următoarele aspecte: acesta a vândut în anul 2009, către SC Multifuncţional Ecologic Sistem SRL, firmă al cărei fondator iniţial fusese, următoarele active: atelier reparaţii auto, strada Dacia plus teren, valoare de vânzare - 116.000 lei; spaţiu comercial bloc H parter, strada General Magheru, valoare de vânzare - 230.000 lei.

Din procesul verbal de organizare a licitaţiei, rezultă că din comisia de licitaţie făcea parte ca membru al acesteia, şi directorul general al societăţii, Mihai Răzvan Buzatu. Din materialele prezentate de către Departamentul Portofoliu şi Acţionari se constată că SC Univers SA, sub conducerea lui Mihai Răzvan Buzatu, ignorând clauzele contractelor de închiriere (lucrările de modernizare, întreţinere, reparaţii, cădeau în sarcina chiriaşului) a efectuat lucrări de modernizare, întreţinere şi reparaţii în sumă de circa 931.000 lei, fără TVA. Suma poate fi un potenţial prejudiciu adus societăţii”, se menţiona printre altele în raportul de audit realizat în urmă cu doi ani de Nicolae Stoian.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe