Ministrul Sănătăţii dovedeşte că nu are o strategie pentru modernizarea sistemului sanitar

duminică, 3 februarie 2013

• Samoil Vîlcu:

Ministrul Sănătăţii dovedeşte că nu are o strategie pentru modernizarea sistemului sanitar

Secretarul general al PDL Vâlcea Samoil Vîlcu este de părere că ministrul Sănătă╚øii trebuie să ofere mai multe explica╚øii românilor pentru coplata serviciilor medicale , măsura ce va intra în vigoare în luna martie. “Consider că înainte să plătim orice sumă în plus fa╚øă de ce contribuim în prezent la asigurările medicale de sănătate, ar trebui să ╚Ötim dacă cei 10 lei, reprezentând coplata, se vor achita de către bolnavii spitaliza╚øi pentru fiecare zi de internare, sau o singură dată pentru întreaga perioadă de spitalizare, la externare. Sunt detalii pe care Ministerul Sănătă╚øii are obliga╚øia să le lămurească înainte ca această măsură să î╚Öi producă efectele. De asemenea, ar fi interesant să ╚Ötim cum s-a ajuns la această sumă, 10 lei, ╚Öi unde se vor duce banii suplimentari colecta╚øi din această taxă. Cu to╚øii ne dorim un sistem medical mai performant, dar înainte ca românii să scoată mai mul╚øi bani din buzunar, este corect să ╚Ötie pentru ce”, a afirmat Samoil Vîlcu.

Secretarul general al PDL Vâlcea mai spune că această măsură apar╚øine USL, ╚Öi nu FMI, cum a lăsta ministrul Nicolăescu să se în╚øeleagă. “Când era în opozi╚øie ministrul guvernului USL de acum era un puternic opozant al cofinan╚øării sistemului de sănătate. Astfel, Nicolăescu dovede╚Öte încă o dată că nu are nicio strategie pentru modernizarea sistemului sanitar ╚Öi este omul nepotrivit la cârma acestui important minister”, a opinat liderul democrat-liberal vâlcean.
Conform proiectului de act normativ coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgen╚øă, în ambulatoriu de specialitate, medicina de familie sau în cazul analizelor medicale, precum şi persoanelor exceptate prin lege: copii, gravide, pensionari sub 740 lei/lună , bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă, veteranii de razboi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe