Elena Udrea la Vâlcea

duminică, 24 februarie 2013

Elena Udrea la Vâlcea:

“Dacă USL se rupe până în 2016, PDL trebuie să fie pregătit să intre la guvernare”

Deputatul PDL Elena Udrea, care a anun╚øat că va candida la pre╚Öedin╚øia PDL, a fost primită călduros duminică, 24 februarie, la la Consiliul Judeţean de Coordonare al PDL Vâlcea, de╚Öi filiala era considerată una fidelă contracandidatului său, Vasile Blaga.

De╚Öi pre╚Öedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, a semnat ieri pe lista sus╚øinătorilor lui Vasile Blaga, democrat-liberalii prezen╚øi astăzi la ╚Öedin╚øa locală ╚Öi-au exprimat, nestingheri╚øi de prezen╚øa ╚Öefului lor, simpatia pentru Elena Udrea. Sala a ╚Öi aplaudat când a fost reamintită contribu╚øia fostului ministru al Dezvoltării la infrastructura de schi construită la Vidra pe perioada mandatului său.

"Nu-mi doresc un PDL balama"

Elena Udrea a declarat, la Râmnicu Vâlcea, că este pregătită să readucă PDL la guvernare, în varianta în care USL s-ar rupe."Nu-mi doresc un PDL balama, nu-mi doresc un partid moale, sunt pregătită să readuc partidul la guvernare, fie la alegerile generale, fie înainte de acestea, în varianta în care USL se va rupe. Dar vreau ca PDL să vină la guvernare ca un aliat puternic şi cu oameni puternici, demni şi pregătiţi să guverneze", a afirmat Elena Udrea, conform Agerpres.

În opinia acesteia, există o ruptură între baza partidului şi conducerea acestuia. "Se remarcă de foarte mult timp o ruptură între cei care conduc partidul şi baza partidului. Din varii motive, fie am fost la guvernare şi nu a fost timp de a merge în teritoriu, de a vorbi cu oamenii, fie cu totul alte motive. De aceea eu îmi doresc ca la Convenţia din 23 martie să participe, în primul rând, baza partidului, nu că n-aş avea încredere în liderii regionali sau locali, dar membrii simpli de partid sunt cei care cunosc cel mai bine situaţia la faţa locului, există o altă analiză în teritoriu faţă de cea de la Bucureşti", a mai spus Udrea.

"Mi s-a spus că PDL nu mai este interesant pentru mass-media"

Elena Udrea a vorbit şi de o mai bună legătură cu mass-media. "Presa este principalul mijloc prin care cetăţeanul de rând află în mod direct ce fac politicienii. De aceea, partidul trebuie să ştie să comunice foarte bine, în mod decent şi în mod corect cu presa. Este obligatoriu aici ca PDL să arate că există ca partid de opoziţie, nu cum se întâmplă în prezent, când anumite conferinţe de presă ale PDL sunt aproape neobservate sau sunt preluate la a 20-a rubrică de câteva agenţii de ştiri. Știţi ce mi s-a spus? Că PDL nu mai este un partid interesant pentru mass-media. Nu mi se pare deloc corect cum procedăm", a arătat deputatul PDL. (Evz.ro)

Despre Băsescu şi “Băsescu în fustăÔÇ£

La întâlnirea de la Vâlcea, Elena Udrea a comentat faptul că Victor Ponta a “tăiat panglicileÔÇ£ pentru investiţiile sale pe Valea Prahovei, la FOTE, dar a vorbit şi despre viitorul partidului pe care vrea să-l conducă.

Elena Udrea s-a plâns de faptul că USL i-a criticat toate proiectele şi apoi, la finalizarea acestora, au tăiat panglici şi s-au lăudat. “La FOTE, Festivalul Olimpic care s-a închis pe 22, desfăşurat pe Valea Prahovei şi în Braşov, a venit domnul Ponta şi l-a deschis. Trei ani de zile am muncit să construim pârtii, trambuline. Când ei schiază în afara României văd lucrurile astea, însă în România trebuie să-i critice pe cei care au făcut. S-au dus acolo după ce trei ani au tocat cum risipeşte Udrea banii şi Guvernul Boc, la fel. Acum s-au dus şi au tăiat panglici, au deschis cel mai mare festival olimpic, cea mai mare competiţie desfăşurată în România şi a fost momentul lor de glorie. Acestea sunt realităţile pe care a trebuit să le spunem românilorÔÇ£, a declarat Elena Udrea.

“Pe data de 23 martie se va juca soarta partidului, iar partidul trebuie să aibă în frunte un om care se aseamănă cu membriiÔÇ£, le-a spus Udrea membrilor de partid din Vâlcea.

De asemenea, deputatul PDL a subliniat că tot ce s-a întâmplat serios în istoria partidului a depins foarte mult şi de reuşita preşedintelui României, Traian Băsescu, iar de acum înainte trebuie găsită o nouă locomotivă pentru formaţiune. “Știm cu toţii că peste doi ani de zile, preşedintele îşi încheie mandatul, iar PDL va trebui să fie pregătit să câştige alegerile de unul singur. Va fi greu să mai găsim o locomotivă pe care am avut-o în ultimii 10 ani, aşa că va trebui să câştigăm cu efortul fiecăruia dintre noiÔÇ£, a menţinat deputatul PDL.

Iuliana Moise, preşedinta organizaţiei de femei a PDL Vâlcea, a comentat şi ea privitor la locomotive. “Mie una mi-a plăcut comparaţia lui Ponta să avem o locomotivă ┬½Traian Băsescu┬╗ în fustă. Fie ca Elena Udrea să fie locomotiva PDL-uluiÔÇ£.

Despre Blaga

Întrebată de ce crede că va câştiga în faţa lui Vasile Blaga şefia Partidului Democrat Liberal, Elena Udrea a declarat: “A avut opt luni să înceapăÔǪ şi vedem că partidul scade (n.r. în sondaje)ÔÇ£.

Udrea le-a spus membrilor vâlceni că ei trebuie să fie cei care decid cine va fi viitorul preşedinte al partidului, înţepându-l, totuşi, pe liderul Dorel Jurcan, prezent şi el la întâlnire, şi care săptămâna trecută anunţase că-l va susţine pe Vasile Blaga, iar acum îşi arată susţinerea pentru ea. “Vreau şi am propus că la convenţia naţională să voteze baza partidului, nu că nu aş avea încredere în Dorel Jurcan (n.r. liderul organizaţiei PDL Vâlcea). Doamne fereşte! (aplauze). Dar cei care trebuie să voteze sunteţi voi, baza partiduluiÔÇ£.

Săptămâna trecută, Dorel Jurcan, liderul PDL Vâlcea, considera inoportună susţinerea făţisă a lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea, la şedia PDL. “Vă spun că vom insista pe varianta Blaga la alegeri. Ne-a uimit şi pe noi ieşirea preşedintelui Băsescu şi propunerea făţişă a Elenei Udrea, dar considerăm că Vasile Blaga nu a apucat să îşi ducă la îndeplinire planurile din vară din cauza agitaţiei pricinuite de referendumul pentru demiterea preşedintelui. Apoi a urmat confruntarea electorală pentru alegerile parlamentare, din care am ieşit cu un rezultat slab, dar nu cred că se impune o schimbare a preşedintelui de partid”, declara Dorel Jurcan, luni, 18 februarie. În cinci ziles-a răzgândit, declarându-şi susţinerea pentru Elena Udrea.

Despre o posibilă alianţă cu PNL

“PDL trebuie să fie pregătit înainte de 2016. Scena politică este în mişcare. Este posibil să asistăm la ruperea USL. PDL trebuie să fie pregătit de a reveni la guvernare chiar şi înainte de alegeri, dar numai ca partener puternic într-o alianţă. Noi suntem un partid de centru-dreapta. Alianţa, din punct de vedere doctrinal, poate să fie cu Partidul Naţional Liberal. Lucrurile trebuiesc evaluate la momentul în care se vor petrece. PDL trebuie să fie pregătit să intre la guvernare atunci când USL se va desfiinţaÔÇ£, a declarat Udrea.

De asemenea, ea a comentat şi noua “achiziţieÔÇ£ a PNL, primarul Sibiului, Klaus Ionhannis. “A fost o manevră bună, însă ei au destule probleme. Astfel de oameni trebuie să atragem şi joi în PDLÔÇ£, a comentat Udrea.

La întâlnirea de la Vâlcea a participat Consiliul Judeţean de Coordonare PDL Vâlcea, inclusiv liderul PDL Vâlcea, Dorel Jurcan. (Adevărul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe