Sparle si soparle 31 ianuarie 2013

miercuri, 30 ianuarie 2013

Sparle si soparle 31 ianuarie 2013

• Un grup de muncitori de la CET Govora au constituit un comitet de iniţiativă pentru demararea acţiunii de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum în judeţ pentru schimbarea lui... Ion Cîlea. Succes, băieţi!

• Un obicei foarte “nociv” pare să instituie la primărie edilul-şef Emilian Frâncu, în sensul de efectuare a unei investiţii sau cheltuieli... înainte de aprobarea din Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Consilierul PDL Grigore Crăciunescu a sesizat acest aspect, spunând în şedinţa de miercuri că este anormal să se ceară avizul consiliului local pentru o cheltuială după ce aceasta a fost efectuată în proporţie de 100%. Să luăm numai câteva exemple din lunga listă provizorie “Alte cheltuieli de investiţii” defalcate pe categorii de bunuri, dotări independente, repartizată pe capitole de cheltuieli: instalaţie de climatizare la Filarmonica “Ion Dumitrescu” (peste 1 miliard de lei vechi), investiţie finalizată în urmă cu o lună; cameră video (170 milioane de lei vechi!!!), cumpărată deja de câteva zile; flaut tot pentru filarmonică (80 milioane de lei vechi!!!), achiziţionat de câteva săptămâni; autoutilitară cu tracţiune 4x4 pentru Poliţia Locală (600 milioane de lei vechi), maşină cumpărată şi prezentată presei încă de săptămâna trecută. Preţul la “flautul fermecat” este cam exagerat, pentru că cel mai scump astfel de instrument muzical (Amati AFL 634 C) placat cu argint nu depăşeşte suma de 50 milioane de lei vechi. Vom reveni asupra acestor aspecte!

• Nu ştim de ce Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a mai fost de acord să dea un spaţiu de circa 36 mp pe strada Carol I nr. 19 (unde a avut biroul parlamentar fostul deputat Sorin Zamfirescu) partidului de buzunar UNPR, când această formaţiune politică este pe cale să fuzioneze cu “monstrul” social-democrat numit PSD?!?

• Șefa femeilor pesediste, ministrul Mediului Rovana Plumb, i-a propus Ioanei Liţă, preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Vâlcea, să ocupe un post important în Executiv. Doamna Liţă i-a mulţumit ministrului pentru încredere, dar a refuzat politicos. Deocamdată.

• De acum este oficial şi fără nici un dubiu: ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu recunoaşte decât gruparea sindicală din Oltchim condusă de Corneliu Cernev. Astfel, potrivit unui comunicat de presă, “în cursul zilei de marţi, ministrul Economiei a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţii PCC, ai Sindicatului Victoria din cadrul SC Oltchim SA (condus de Corneliu Cernev), conducerea executivă a acestei companii, precum şi cu reprezentanţi ai creditorilor SC Oltchim SA. Întrevederea cu liderul Sindicatului Victoria şi conducerea executivă a combinatului a avut ca subiect principal analizarea acţiunilor pe termen scurt şi modalităţile de asigurare a funcţionării curente a combinatului”.

• La urechile ministrului Administraţiei Liviu Dragnea a ajuns informaţia că prefectul Mircea Nadolu şi-a angajat consilieri, foşti colegi de partid, care nu au nici în clin, nici în mânecă cu activitatea instituţiei. Lui Dragnea i s-a transmis chiar o adresă semnată de mai mulţi angajaţi ai Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea în care aceştia îşi exprimă indignarea, că protejaţii lui Nadolu, care nu trec cu săptămânile prin instituţie, primesc salarii mult mai mari decât oamenii care duc greul în Prefectură. Funcţionarii au înaintat nume şi dovezi în sensul celor sesizate. În curând Corpul de Control din MAI va poposi la Vâlcea. Paharul se umple.... picătură cu picătură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe