Percheziţii la hackerii vâlceni care au înşelat cetăţeni americani cu MILIOANE de dolari

joi, 13 decembrie 2012

• În urma unor investigaţi ale FBI şi Secret Service,

Percheziţii la hackerii vâlceni care au înşelat cetăţeni americani cu MILIOANE de dolari

Marţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Gorj au efectuat percheziţii în şapte judeţe, printre care şi Vâlcea, pentru prinderea unor suspecţi de fraude informatice care au înşelat aproximativ 100 de cetăţeni americani, prejudiciul ridicându-se la 4 milioane de dolari. Potrivit unui comunicat al DIICOT, în urma unei acţiuni desfăşurate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la SCCO Gorj, cu ajutorul SRI şi ofiţeri FBI şi Secret Service din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, a fost destructurată o grupare formată din 20 de persoane specializată în săvârşirea de fraude informatice.

Procurorii sustin ca membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale din inducerea in eroare a aproximativ 100 de cetateni americani, prin organizarea de licitatii frauduloase pe site-uri de profil. Membrii gruparii au creat, in perioada 2009 - 2012, o schema complexa de fraudare a cetatenilor americani, prin recrutarea de persoane cu abilitati in utilizarea calculatoarelor si cunostinte de limba engleza, pentru postarea de licitatii frauduloase pe site-urile de profil. Licitatiile frauduloase au presupus convingerea cumparatorilor ca bunurile (autoturisme, autovehicule, electronice) sunt reale, urmand ca banii trimisi de acestia pentru garantarea tranzactiilor sa fie pastrati de un tert (societate de garantare de tip Escrow).

Anunturile fictive postate de invinuiti erau create prin modificarea unor anunturi reale, prin schimbarea numelui, adresei de email si a altor date ale vanzatorului sau ale bunurilor oferite spre vanzare, cumparatorii fiind astfel indusi in eroare si determinati sa transfere in conturi indicate de invinuiti un avans, fara a primi ulterior bunurile licitate. Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de partile vatamate, liderul gruparii a procurat diplome de licenta falsificate, in specialitatile medicina si teologie, actele fiind utilizate pentru obtinerea de vize de acces pe teritoriul SUA pentru membrii gruparii. Învinuitii se deplasau astfel pe teritoriul SUA, unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de calatorie, toate falsificate, actele fiind utilizate in scopul ridicarii in numerar a sumelor de bani si expedierii acestor sume in Romania. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Gorj au fost audiate 20 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe