Comisarul Frâncu l-a “spălat” de păcate pe primarul Neagoie, acuzat de mită electorală

luni, 10 decembrie 2012

• În comuna Ioneşti,

Comisarul Frâncu l-a “spălat” de păcate pe primarul Neagoie, acuzat de mită electorală

În primăvara acestui an, cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile din 10 iunie, “Ziarul de Vâlcea” a sesizat Poliţia locală cu privire la încălcarea legii de către primarul comunei Ioneşti, Constantin Neagoie, prin oferirea de produse alimentare mai multor oameni din localitate. În baza acestei sesizări, organele locale de poliţie judiciară au demarat mai multe investigaţii, însă oamenii legii... nu au descoperit nimic ilegal în “acţiunile caritabile” ale primarului Constantin Neagoie. Drept urmare, în data de 29 noiembrie 2012, după aproape 8 luni de la depunerea sesizării de către “Ziarul de Vâlcea”, procurorul Mirela Cristina Stroe, de la Parchetul Drăgăşani, a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de baronul din Ioneşti, Constantin Neagoie. Trebuie să mai spunem că ziarul nostru l-a acuzat pe primarul Neagoie că a dat “mită electorală”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 109 din Legea nr. 67/2004.

În urma audierii mai multor martori din comună, comisarul de poliţie Constantin Frîncu a descoperit că, încă din... anul 2008 (dată la care “făptuitorul” Neagoie a obţinut primul mandat de primar al localităţii Ioneşti), a obişnuit ca în preajma principalelor sărbători religioase creştin-ortodoxe, respectiv Paşte şi Crăciun, să doneze pachete cu alimente şi băuturi răcoritoare la toate familiile din comuna Ioneşti. “Astfel că şi în preajma sărbătorilor pascale din anul 2012, primarul localităţii a achiziţionat prin SC Comchim Chemicals SRL Vâlcea (societate care are ca şi administratori şi asociaţi pe soţia şi fiul său) de la Annabella Vâlcea, punct de lucru Ioneşti, alimente (zahăr, ulei şi cozonac) şi băuturi răcoritoare Pepsi la sticle de 2,5 litri, în valoare totală de 25.369 lei, eliberându-se factura fiscală seria VL ANA36BF nr. 4 din 18 aprilie 2012 şi achitată cu OP nr. 166 din 18 aprilie 2012. Din declaraţia primarului localităţii, a rezultat faptul că alimentele au fost achiziţionate înainte de ziua de Paşte şi facturate şi achitate ulterior, respectiv 18 aprilie 2012. Activitatea de distribuire a pachetelor de alimente a fost realizată pe raza localităţii prin intermediul mai multor cunoscuţi, printre care şi martorii Bălan Vasile Dănuţ, Agăpescu Gheorghe şi Popescu Constantin, în preajma sărbătorilor pascale şi nicidecum în campania electorală pentru alegerile locale 2012.

Din declaraţiile martorilor a rezultat, de asemenea, faptul că distribuirea pachetelor de alimente nu s-a făcut în scop electoral, ci doar caritabil. În ceea priveşte folosirea microbuzului şcolar cu nr. de înmatriculare VL-05-TZG pentru distribuirea acestor donaţii, din declaraţia conducătorului auto, Popescu Constantin, şi a învăţătorului Agăpescu Gheorghe, rezultă faptul că aceştia au fost rugaţi la terminarea unei activităţi şcolare de către primarul localităţii să înmâneze o parte din pachetele cu alimente şi în satul Fişcălia, locul de domiciliu al celor doi, lucru cu care aceştia au fost de acord, motiv pentru care au efectuat această activitate, fiind în drumul lor spre casă. În urma audierii conducătorului auto Popescu Constantin, a rezultat faptul că în ziua când a distribuit alimente, împreună cu învăţătorul Agăpescu Gheorghe, nu s-a efectuat un transport special cu microbuzul în cauză, întrucât acesta se parchează la locuinţa sa, cu aprobarea factorilor locali, pe motivul că sediul primăriei se află în renovare, nu există pază şi transportul elevilor către şcoală porneşte din satul Fişcălia, sat situat la extremitatea sudică a comunei Ioneşti. Studiind HG 141/13 martie 2012, privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012, rezultă faptul că, campania electorală în cauză a început la data de 11 mai 2012 şi s-a încheiat la data de 9 iunie 2012, ora 07,00. Totodată, din consultarea calendarului creştin-ortodox, sărbătoarea de Paşte a fost la data de 15 aprilie 2012”, se menţionează, printre altele, în referatul întocmit de comisarul de poliţie Constantin Frîncu.

(Petre Coman)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe