|duminică, august 14, 2022
  • Follow Us!

Sparle si soparle 12 noiembrie 2012 

Sparle si soparle 12 noiembrie 2012

• Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a fost internat zilele trecute în Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean Vâlcea. Stresul şi efortul zilnic (mai mult fizic) i-au agravat problemele de sănătate preşedintelui PSD Vâlcea, ajuns la venerabila şi onorabila vârstă de 70 de ani. Îi recomandăm şi noi ceea ce i-au spus deja şi medicii: ieşirea de urgenţă la pensie pentru o viaţă liniştită, lipsită de stres. Multă sănătate!

• Primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache, a călcat pe bec. Ultimul control al Curţii de Conturi a relevat următoarele nereguli la Primăria Ocnele Mari: “Situaţiile financiare întocmite la 31.12.2010 au prezentat date nereale, fiind denaturate soldurile conturilor care au stat la baza întocmirii acestora ca urmare a unor deficiente privind organizarea si conducerea evidenţei financiar contabile la nivelul instituţiei: mijloace fixe neînregistrate în sumă estimată de 30.004 lei noi; organizarea defectuoasă a evidenţei analitice a bunurilor patrimoniale ca urmare a neprecizării tuturor elementelor de identificarea acestora; neîntocmirea registrelor contabile obligatorii prevăzute de lege ÔÇô Registrul inventar şi Registrul jurnal; necunoaşterea componenţei mijloacelor fixe înregistrate în contul 2081 ,,Programe informatice”; efectuarea de înregistrări contabile fără a prezenta explicaţii în acest sens, înregistrări contabile neprevăzute de planul de conturi în vigoare; debite din concesiuni şi amenzi neînregistrate în sumă estimată de 54.385 lei; sold eronat al contului 401 ,,FurnizoriÔÇÖÔÇÖ datorită neînregistrării unor facturi sau efectuării de înregistrări contabile eronate: neînregistrarea aparatelor de telefonie mobilă achiziţionate prin folosirea punctelor Vodafone; lipsa unei evidenţe analitice a garanţiilor reţinute pentru licitaţii, valoarea sintetică a acestora fiind de 30.582,75 lei; lipsa unei evidenţe analitice a clienţilor din furnizarea apei potabile, cont 411, sold preluat de la Sectorul Public de Gospodărire Ocnele Mari, existând o diferenţă în plus a sinteticului contului 411 ,,Clienţi” în sumă estimată de 78.607 lei, faţă de evidenţele analiticeÔÇ£

• Judecătoarea L. din Horezu are nevoie de îngrijiri medicale urgente. Doamna cu pricina se manifestă violent, vulgar şi iraţional în relaţiile cu justiţiabilii, avocaţii şi colegii magistraţi. Pentru a nu intra în contact direct cu “distinsaÔÇ£ doamnă, conducerea Judecătoriei Horezu i-a amenajat un birou într-o fostă… toaletă publică. Nu înţelegem de ce Consiliul Superior al Magistraturii nu o scoate la pensie pe această aşa-zisă judecătoare cu probleme serioase la “mansardăÔÇ£?!

• Vineri, fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, a organizat la Restaurantul Paradis un mega-chiolhan pentru staff-ul său de campanie, la care a dat de mâncare şi băutură la circa 100 de oameni. De la petrecerea, care a ţinut până aproape de dimineaţă, nu au lipsit mai mulţi lideri ai PDL Vâlcea, printre care şi Dorel Jurcan şi Samoil Vîlcu. Spre disperarea care i se putea citi pe faţă lui Romeo Rădulescu, deputatul Vîlcu a recunoscut aportul substanţial pe care l-a avut în 2008 Mircia Gutău la victoria celor trei parlamentari PDL din Râmnicu Vâlcea, dar şi la imaginea bună pe care încă o are fostul edil al municipiului printre locuitori.

• Cunoscutul antreprenor vâlcean Romeo Iliescu are motive de mândrie deplină: singura construcţie care “sare în ochi” de la o altitudine mare (4.000-5.000 metri) este blocul de locuinţe de zece etaje pe care l-a finalizat recent lângă supermarketul Kaufland. Suntem siguri că după ce va termina şi celelalte 9 blocuri pe care le va construi tot în zonă, întreg ansamblul imobiliar deţinut de Romeo Iliescu va fi văzut şi de la altitudini mai mari de 10.000 metri….

Leave a Response