Se înfiinţează camerele agricole private

joi, 30 august 2012

Se înfiinţează camerele agricole private

 În atenţia formelor asociative din judeţul Vâlcea

 Prin Legea 283/2010, modificată şi completată de Legea 122 din 6 iulie 2012, s-a aprobat înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea camerelor pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură şi dezvoltare rurală la nivel naţional şi judeţean.

 Camerele agricole se constituie în urma alegerilor organizate la nivelul fiecărui judeţ.

 La nivelul judeţului Vâlcea, primul pas în derularea acţiunii de înfiinţare a Camerei Agricole este constituirea Comitetului Judeţean de Iniţiativă, format din 11 membri, din care fac parte:

a) directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură ;
b) un reprezentant propus de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare;
c) un reprezentant al Instituţiei Prefectului;
d) 8 reprezentanţi propuşi de formele asociative din agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură şi conexe, cu reprezentare naţională şi/sau judeţeană.

Menirea Comitetului Judeţean de Iniţiativă este de a înscrie Camera Agricolă

Judeţeană ca instituţie privată de interes public în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor şi de a organiza alegerile pentru înfiinţarea noii instituţii în circumscripţiile locale.
 
Alegerile vor avea loc în data de 7 octombrie 2012 şi timpul este foarte scurt pentru constituirea Comitetului Judeţean de Iniţiativă. Ca urmare, reprezentanţii formelor asociative din judeţul Vâlcea sunt invitaţi să depună până în data de 30 august 2012, ora 10, la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Vâlcea, documentaţia din care să rezulte că asociaţia funcţionează şi lucrează în interesul membrilor săi, precum şi propunerile pentru membrii Comitetului de Iniţiativă.
 
Pentru nelămuriri, cei interesaţi se pot adresa domnului Bădele Florel, director la Direcţia pentru Agricultură Vâlcea, telefon 0250739920.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe