“Eficienţă” maximă la Poliţie - infractorii au fost trimişi după gratii după... 14 ani de la producerea faptelor

luni, 13 august 2012

• Mandate de arestare duse la îndeplinire

“Eficienţă” maximă la Poliţie - infractorii au fost trimişi după gratii după... 14 ani de la producerea faptelor

Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Biroul Urmăriri au reuşit punerea în aplicare a 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoare. Cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Interpol, s-a reuşit identificarea a trei persoane date în urmărire internaţională, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Ion V., de 36 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost condamnat de Judecătoria Caracal, la data de 12 ianuarie 2007, la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, comise în municipiul Caracal în perioada iunie - august 1998. A fost dat în urmărire internaţională, fiind emis mandat european de arestare la data de 08 mai 2007 şi a fost identificat în Elveţia, procedându-se la extrădarea condamnatului în cursul zilei de 7 august a.c. Până la finalizarea procedurii, Ion V. va fi încarcerat în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând a fi transferat, ulterior, într-o unitate specializată pentru executarea pedepsei.

Florin F., de 38 de ani, din oraşul Bălceşti, a fost condamnat de Judecătoria Bălceşti, la 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie, fiind emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea în ziua de 19 februarie 2010. Faptele au fost săvârşite în luna septembrie a anului 1997, în Slovacia, producându-se un prejudiciu estimat la 550 de coroane slovace. Întrucât nu s-a reuşit identificarea acestuia, s-a procedat la darea în urmărire internaţională, fiind emis mandat european de arestare la data de 07 mai 2010. Ca urmare, bărbatul a fost depistat în Italia şi a fost extrădat în ziua de 08 august a.c., fiind încarcerat în Serviciul Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Marian B., de 21 de ani, din oraşul Bălceşti, a fost condamnat de Judecătoria Drăgăşani, la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, fiind emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea în ziua de 21 iulie 2011. Întrucât nu s-a reuşit identificarea acestuia, s-a procedat la darea în urmărire internaţională, fiind emis mandat european de arestare în cursul anului 2011 şi a fost identificat pe teritoriul Italiei. Tânărul a fost extrădat pe 3 august a.c. şi până la finalizarea procedurii, Marian B. Este încarcerat în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând a fi transferat, ulterior, într-o unitate specializată pentru executarea pedepsei.

În data de 8 august, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Biroul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoare emis de Judecătoria Craiova în data de 30 iulie. Cristian T., de 29 de ani, din comuna Măciuca a fost identificat şi reţinuţi, în urma condamnării la un an de închisoare de către instanţa de judecată pentru comiterea infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, în municipiul Craiova, în noaptea de 01/02.07.2010. Condamnatul a fost arestat şi ulterior încarcerat în Penitenciarul Colibaşi în vederea executării pedepsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe