CSM rămâne singura echipă care va evolua în Zăvoi

joi, 2 august 2012

Fotbal, Liga a II-a

S-au liniştit apele, Damila se duce la Hidroelectra

CSM rămâne singura echipă care va evolua în Zăvoi

Cele două formaţii vâlcene din eşalonul secund, CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi Damila Măciuca, au fost într-un adevărat război de la distanţă în ultima perioadă. Totul a început după ce finanţatorul Damilei, omul de afaceri Dan Niţu, a anunţat că vrea să mute echipa la Râmnicu Vâlcea şi să joace meciurile de pe propriul teren în Zăvoi. Au urmat contre dure, în timp ce acţionarul majoritar de la CSM, Cătălin Rufă, a anunţat că dacă mutarea se va finaliza, îşi ia jucăriile şi pleacă la Bucureşti, cu tot cu formaţia de Liga a II-a. După mai multe runde de negocieri, mediate de primărie, s-a ajuns la o variantă mai bună, Damila va veni la Râmnicu Vâlcea dar nu în Zăvoi ci pe cocheta bază sportivă de la Hidroelectra, aflată în cartierul Nord al municipiului. Din informaţiile pe care le avem, singura condiţie ca baza să fie omologată pentru meciuri de eşalon inferior este amplasarea unei tribune în faţa lacului. În aceste condiţii, râmnicenii vor avea parte de un meci de Liga a II-a pe fiecare săptămână, unul în Zăvoi, altul la baza sportivă din Nord. În mod normal, formaţia care va avea cele mai bune rezultate va cuceri şi simpatia spectatorilor.

Noua conducere, oficializată

Schimbările de la Primăria municipiului au adus după ele schimbări şi în funcţiile de conducere de la CS Municipal, având în vedere că municipalitatea este acţionară la gruparea din Zăvoi. Astfel, în locul lui Cosmin Constantinescu membru în Adunarea Generală a clubului a ajuns actualul viceprimar, Gheorghe Ioniţă. De asemenea, în Consiliul Director al clubului vor fi Mircea Poenaru, fost director al DJS şi Adrian Panduraşu, fostul jucător de volei. Fostul ziarist, George Pirnea va deţine funcţia de director executiv dar şi de purtător de cuvânt.

Obiectiv neclar

În ceea ce priveşte obiectivul pe care îl va avea echipa în sezonul viitor, acesta este unul neclar. Acum câteva săptămâni se vorbea de clasarea în primele cinci locuri ale ierarhiei finale, acum nici nu poate fi vorbe de aşa ceva, în condiţiile în care campania de transferuri este una subţire. În mod normal se va dori salvarea de la retrogradare chiar dacă cei prezenţi au vorbit despre “performanţă.” În ceea ce-l priveşte pe tehnicianul Alin Artimon, acesta a rămas circumspect. “Azi sunt optimist, nu ştiu să vă spun cum voi fi mâine. Aştept şi eu să aflăm obiectivul şi normal, sper să am şi eu un cuvânt de spus. Am înţeles că nu putem transfera fotbalişti care cer mulţi bani, este politica clubului şi o respect. Vă mai pot spune că suntem în discuţii avansate cu jucători. Dacă aceste transferuri se vor realiza, eu plec la dcrum optimist. Oricum, un antrenor trebuie să lucreze cu lotul pe care îl are la dispoziţie”.

Fără Gogoşoiu în turul campionatului

Din păcate, CS Municipal nu va putea conta în prima jumătate a campionatului pe serviciile uneia din piesele de bază. Atacantul Constantin Gogoşoiu trebuie să suporte o operaţie destul de complicată la umăr şi va avea parte de o refacere dificilă. Artimon s-a consolat cu ideea: “Mai avem soluţii în atac, depinde şi de sistemul de joc pe care îl vom folosi. Gogoşoiu trebuie să fie operat. Nu ştiu exact când va reveni în teren dar după calculele mele nu cred că va prinde meciuri în turul campionatului”. Altfel, Artimon este decis să renunţe la unul dintre stranierii care încă nu s-au prezentat la antrenamente: “În opinia mea dintre cei trei vor mai rămâne numai doi. Din câte am aflat eu, Bangaly avea viza luată de ceva timp şi totuşi nu a venit la Râmnicu Vâlcea. Ar fi culmea să îl primesc şi să mai şi joace în condiţiile în care fotbaliştii din lot s-au antrenat şi au alergat la 40 de grade.”

Tufişi trebuie să aleagă

Fostul fotbalist al CSM-ului, Sergiu Popescu, este primul transfer oficial al grupării din Zăvoi. Acesta a rămas liber de contract după ce FC Olt şi Alro Slatina au fuzionat şi va juca la CS Municipal cel puţin două sezoane. În ceea ce-l priveşte pe portarul Robert Tufişi, acesta va trebui să aleagă între postura de antrenor şi cea de jucător. “Este numai şi numai decizia lui Robert. Eu i-am spus, însă, dacă vrea să apere în continuare atunci nu va mai fi antrenor cu portarii şi invers.”, a concluzionat antrenorul principal al vâlcenilor.

Știri

Liga Profesionistă de Handbal are şef

Fostul component al echipei naţionale a României, Alexandru Dedu, a fost ales preşedinte al nou-înfiinţatei Ligi Profesioniste de Handbal, în cadrul Adunării Generale Extraordinare. Mandatul oferit membrilor aleşi în structura de conducere este valabil un an. La Adunarea Generală Extraordinară, care a avut loc luni, în Bucureşti, au participat reprezentanţi ai tuturor cluburilor din primul eşalon, la feminin şi masculin. A fost adoptat Regulamentul de organizare şi funcţionare al Ligii Profesioniste de Handbal, Regulamentul Ligii Naţionale pentru ediţia 2012-2013, dar şi componenţa Biroului Executiv. Membrii acestuia sunt: Alexandru Dedu - preşedinte, Ali Nurhan (HCM Constanţa), Andrei Luca (Oltchim Râmnicu Vâlcea), Daniel Kotecz (HCM Baia Mare), Gheorghe Cârnariu (HCM Roman) din partea echipelor feminine, respectiv Flaviu Sâsâiac (Potaissa Turda), Benedek Csaba (HC Odorhei), din partea echipelor masculine.

Luptătorii de la Tiger Gim s-au bătut la Găeşti

La Găeşti a avut loc competiţia sportivă de kickboxing/muay thai "K1 VARUNA CHALLENGE" organizată de antrenorul şi luptătorul profesionist Dan Mocanu. Sportvii clubului Tiger Gym Rm. Vâlcea au avut o comportare bună, reuşind să obţină trei medalii de aur şi două de argint. Competiţia s-a desfăşurat după regulamentul de K1, în aer liber, temperatura în timpul meciurilor depăşind 38 de grade. Meciurile au fost de un nivel tehnic destul de ridicat având în vedere că la startul său s-au prezentat cele mai puternice cluburi din ţară. ÔÇ£ Din punctual meu de vedere a fost o copmpetiţie reuşită atât ca nivel al luptătorilor, cât şi din punct de vedere organizatoric, motiv pentru care doresc să felicit organizatorul pentru tot efortul depus. Doresc de asemenea să le mulţumesc pe aceasta cale sponsorilor noştri Rombat şi Euro Market Babeni”, a declarat Viorel Stanciu, antrenorul clubului Tiger Gym Rm Vâlcea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe