Pelerinii vâlceni în vizită la Sanctitatea Sa Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului

miercuri, 26 ianuarie 2011

Pelerinii vâlceni în vizită la Sanctitatea Sa Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului

În perioada 16-23 ianuarie, Biroul de pelerinaje "Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu" din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat un pelerinaj în Ţara Sfântă. Grupul de pelerini a fost însoţit de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului.

Luni, 17 ianuarie 2011, în prima zi a pelerinajului, după ce au vizitat Biserica Învierii sau a Sfântului Mormânt din Cetatea Ierusalimului, în jurul prânzului, grupul de pelerini în frunte cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, a fost primit de Sanctitatea Sa Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului şi a toată Palestina la reşedinţa Sa. Preasfinţitul Emilian Lovişteanul a transmis Sanctităţii Sale Theophilos, mesajul de sănătate, comuniune şi dragoste întru Hristos Domnul din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Preasfinţia Sa a oferit Sanctităţii Sale, din partea grupului de pelerini, Albumul „Cetăţile Credinţei" şi o carpetă cu motive populare olteneşti, iar Sanctitatea Sa în semn de mulţumire, a dăruit fiecărui pelerin câte un mic dar. Patriarhul Ierusalimului a adresat un cuvânt de binecuvântare celor prezenţi, subliniind importanţa pelerinajului creştinilor ortodocşi în Ţara Sfântă, care ajută la cunoaşterea Locurilor Sfinte, dar şi la întărirea comuniunii dintre aceştia.

Marţi, 18 ianuarie, în Ajunul Bobotezei, pe stil vechi, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul împreună cu pelerinii au participat la slujba de sfinţire a apei săvârşită de către Patriarhul Ierusalimului, în Valea Iordanului, iar miercuri, în Biserica Sfântului Mormânt Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, sub protia Sanctităţii Sale Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului şi a toată Palestina.

La Sfânta Liturghie au participat mii de pelerini ortodocşi din întreaga lume, iar credincioşii români au fost, ca în fiecare an, într-un număr foarte mare.

Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe