Ion Cîlea: “Nu voi cere amputarea unor secţii din spitale”

duminică, 5 septembrie 2010

Ion Cîlea: „Nu voi cere amputarea unor secţii din spitale”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea susţine că în ultima perioadă, după preluarea celor patru spitale a fost asaltat de numeroase scrisori, fie din interiorul sistemului sanitar judeţean, fie din afara acestuia, prin care i se dau sfaturi privind reorganizarea, prin cauterizare sau amputare a unor secţii, servicii şi laboratoare. Totuşi Ion Cîlea spune că nu va lua astfel de măsuri care sunt menite să slăbească şi mai mult mecanismul sistemului sanitar.

„Şi aşa suntem încă prea anemici prin forţa financiară de susţinere a activităţilor spitaliceşti, dar şi prin forţa numerică scăzută a personalului medical de specialitate. Problema consolidării umane a sistemului sanitar nu se rezumă doar la nivelul judeţului Vâlcea, dar ea este apăsătoare pentru întreaga ţară”, susţine Ion Cîlea. Şeful Consiliului Judeţean Vâlcea subliniază şi deficitul de medici din spitalele vâlcene, chiar dacă foarte puţine cadre medicale au plecat în alte ţări.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă lucrează în total 200 de medici, la Maternitate – 26, la spitalele din Brezoi şi Bălceşti – câte 5, la cel din Horezu – 24, iar la cel din Drăgăşani – 23 de medici. România are doar 216 medici la 100.000 de locuitori, în timp ce Bulgaria are 366. Chiar dacă la nivel naţional s-a decis deblocarea a 1000 de posturi în domeniul sanitar, nici unul dintre acestea nu se află în spitalele din Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe