Mircea Geoană vrea să vândă ţara mogulilor

miercuri, 2 decembrie 2009

Mircea Geoană vrea să vândă ţara mogulilor

• Rechinii-moguli îl ascund pe Mircea Geoană în spatele unei campanii murdare

• Se tem de dezbateri, de ce ar putea spune Geoană despre costurile susţinerii lui

Declaraţie de presă susţinută de Traian Băsescu, la sediul de campanie, 29 noiembrie 2009

"După cum ştiţi, de puţin timp m-am întors de la întâlniri electorale din Valea Jiului şi din Judeţul Gorj. Am fost la Petroşani, Rovinari şi Motru.


În afara întâlnirilor electorale, la Petroşani, în Valea Jiului, s-a desfăşurat şi o ceremonie de decorare, ceremonie în care am decorat post mortem minerii care au decedat în accidentul de anul trecut, de la Petrila, la 15 noiembrie, şi, de asemenea, am decorat salvatorii care au mai salvat parte din echipa care a fost surprinsă de deflagraţie.

Aş vrea să dau o explicaţie acestui gest. Este una din puţinele ocazii când nu fac ceremonia de decorare la Palatul Cotroceni. Deşi am acordat cele mai înalte decoraţii ale statului român, am preferat s-o fac în Valea Jiului, ca semn de respect pentru tăria acestor oameni, pentru solidaritatea specifică minerilor, pentru caracterul puternic al acestor oameni şi pentru suferinţele pe care familiile lor le-au îndurat în urma accidentului, dar şi pentru riscurile la care minerii din Valea Jiului sunt supuşi în fiecare zi. Am vrut, dacă vreţi, un prim semnal extrem de serios că minerii nu sunt cei pe care îi descriem în culori cenuşii, în urma evenimentelor de la începutul anilor '90.

Acele evenimente se datorează manipulării unui lider lipsit de responsabilitate, a lui Miron Cozma, şi a unui politician învechit în zile rele şi, de asemenea, lipsit de responsabilitate, care poartă numele de Ion Iliescu. Decorarea minerilor la Petroşani, în Valea Jiului, este semnul respectului meu şi, dacă îmi este permis, al românilor, pentru munca grea a minerilor. (...) Niciodată nu voi ierta sau amnistia oameni responsabili de mineriadă. Dar eu astăzi am dat un semnal pentru acei oameni care au fost manipulaţi, sunt un om care a stat mult în Valea Jiului în acest mandat. Aceşti oameni nu mai trebuie ţinuţi sub stigmatul evenimentelor din 13-15 iunie

Am fost în acest turneu electoral cu trei mitinguri, dar m-am întors în timp util pentru a mă putea întâlni cu Mircea Geoană. V-aş aminti că în vitejia lui în turul întâi Mircea Geoană propunea, după model Obama, trei întâlniri în trei centre universitare. Până la urmă, în turul întâi, cu mari dificultăţi mediatice, Mircea Geoană a acceptat o singură întâlnire şi la aceea ne-a dat cea mai mare informaţie pentru naţiunea română, şi anume, că nu şi-a dat soacra afară din casă. Vă daţi seama?

Este clar că sforarii din PSD şi rechinii Vântu, Patriciu, Voiculescu nu-şi lasă marioneta să se arate în faţa electoratului pentru că, în adânca lui inteligenţă, riscă să spună fraze care să devoaleze costul pe care Mircea Geoană ar trebui să-l plătească dacă va deveni preşedintele României, pentru susţinerea viguroasă, violentă chiar, pe care o primeşte de la Voiculescu, Vântu şi Patriciu.

Rechinii îl ascund pe Mircea Geoană în spatele unei campanii murdare, a unei campanii, care, ei cred, îi poate înşela pe români, deturnându-le atenţia de la ceea ce doi candidaţi, Geoană şi Băsescu, ar trebui să facă pentru electorat în turul doi.
Dacă Geoană câştigă alegerile, ei, Vântu, Voiculescu, Patriciu, vor fi marii beneficiari ai victoriei sale, iar românii vor fi cei păgubiţi, ca la FNI. Şi la FNI au fost beneficiari şi păgubiţi.

Beneficiarii, în cazul victoriei lui Mircea Geoană, vor fi rechinii care îl susţin, iar păgubiţii vor fi românii.
Ei cred că dacă îşi ţin manechinul ascuns - şi asta nu este o jignire, manechin, este citat din propagandistul actual al lui Mircea Geoană, domnul Crin Antonescu a utilizat această denumire pentru Mircea Geoană - deci ei cred că dacă îşi ţin manechinul ascuns, populaţia nu va afla ce i se pregăteşte.

Şi din declaraţiile strategului economic a lui Mircea Geoană, din declaraţiile domnului Patriciu, înţelegem că vor trebui daţi afară patru din cinci bugetari.

De asemenea, din declaraţiile domnului Mircea Geoană înţelegem că trebuie să dispară cota unică.

Nu mai vorbim de jaful avuţiei naţionale în care Vântu, Patriciu, Voiculescu sunt deja experţi.

De asemenea, un Mircea Geoană înseamnă pentru justiţie un soi de justiţie cu două categorii de responsabili în faţa legii. Pe de-o parte, Adrian Năstase, Voiculescu, Vântu, Patriciu pentru care dosarele penale nu vor mai merge înainte, iar pe de altă parte, românii obişnuiţi, mult mai puţin bogaţi decât cei enumeraţi, care vor fi prompt şi sever sancţionaţi de justiţia română.
Îi amintesc lui Mircea Geoană că sunt câteva întrebări la care trebuie să răspundă şi o să-i dau doar câteva exemple în această seară.

Spre exemplu, ce se va întâmpla cu datoria de 600 de milioane de euro pe care Patriciu o are către bugetul de stat dacă domnul Geoană va câştiga alegerile? Este o întrebare pe care mi-o pun şi eu. Dacă m-aţi întreba pe mine, v-aş spune sigur că se va plăti. Nu ştiu cum va răspunde domnul Geoană sau ce obligaţii are domnul Geoană.

O altă întrebare: Dacă domnul Mircea Geoană câştigă alegerile, care va fi primul dosar care se va bloca, al lui Adrian Năstase, al lui Voiculescu, al lui Patriciu sau al lui Vântu? Aş vrea să ştiu care va fi primul şi cred că şi românii vor să ştie asta.
Mircea Geoană vorbeşte de linişte şi având în vedere că a răspuns prompt chemărilor la reşedinţa din Deltă a lui Sorin Ovidiu Vântu, aş vrea să răspundă public domnul Mircea Geoană dacă această linişte va fi după sloganul de la FNI, adică "Români, dormiţi liniştiţi, Mircea Geoană veghează", dar dezastrul ar putea fi la fel ca la FNI pentru cei pentru care veghează Mircea Geoană după sloganul lui Sorin Ovidiu Vântu.

În sfârşit, poate îmi spune Mircea Geoană cum este cu izolarea internaţională a României. Numai ieri, România a obţinut un mare succes diplomatic - desemnarea unui român pentru funcţia de comisar pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Cum o fi asta cu izolarea? Poate te desizolezi când mergi la Moscova? Faţă de cine apreciază dânsul izolarea? Faţă de Europa, faţă de NATO, faţă de cine?

În sfârşit, o întrebare foarte interesantă. Cât mai valorează România pentru Mircea Geoană? Mai acum câteva săptămâni, compara România cu Marea Britanie, spunând Marea Britanie este ţară, nu ca a noastră de doi bani. Cât mai valorează România pentru Mircea Geoană astăzi, când ar vrea să devină preşedintele acestei ţări?

Pun aceste întrebări şi sunt doar câteva pe care le pregătesc pentru întâlnirea cu domnul Mircea Geoană şi care ar fi fost întrebările dacă nu fugea ca un laş de întâlnirea din această seară. Eu pentru asta m-am întors înainte de ora opt, să avem în această seară o întâlnire. A fugit de ea, aşa că i le pun public.

Dar trebuie să reţinem un lucru: una din componentele alegerilor corecte o reprezintă dezbaterea. Mai ales pentru funcţia de preşedinte al României, este esenţial ca în turul doi să se organizeze cât mai multe dezbateri între cei doi candidaţi, în aşa fel încât românii să poată înţelege bine ce oferă în mod real cei doi candidaţi, unde şi cine utilizează demagogia în locul soluţiilor realiste, cine este cel care-i minte şi cine este cel care spune adevărul în soluţiile pe care le întrevede pentru evoluţia viitoare a României.

Respect! Respectul adevărat, nu cel pe care-l cerşea Vântu prin propria televiziune, "Noi vrem respect!", pentru că el este un om care nu-i respectă pe români. A batjocorit 350 de mii de români în afacerea FNI.

Dar respectul adevărat, cel la care au dreptul românii, înseamnă şi dezbatere. Pentru ca românii să înţeleagă corect şi să nu fie manipulaţi atunci când introduc votul în urnă. Atunci când pun ştampila pe un nume.

Aş face o ultimă observaţie: în turul întâi, au fost foarte mulţi tineri care au votat pentru un candidat care a pierdut. El a crezut că a devenit depozitarul voturilor tinerilor, le-a pus într-o traistă şi cu traista-n băţ s-a prezentat la Mircea Geoană din ordinul lui Patriciu, spre a-i servi de propagandist.

Fac un apel la tineri să nu creadă că prin dispariţia depozitarului nu sunt îndreptăţiţi să meargă la vot în turul doi. M-am ocupat de problema educaţiei în primul rând pentru tineri în acest mandat şi-i asigur că şi-n mandatul următor voi avea în atenţie problema tinerilor, a studenţilor, a oamenilor care se constituie în garanţia evoluţiei pozitive a României."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe