Ion Creţan a ales pensia de la armată în defavoarea funcţiei de director

duminică, 20 decembrie 2009

• La Serviciul Public Judeţean de Pază Vâlcea,

Ion Creţan a ales pensia de la armată în defavoarea funcţiei de director

În data de 9 decembrie 2009, Ion Creţan a depus la registratura Consiliului Judeţean Vâlcea declaraţia cu privire la renunţarea calităţii de director al Serviciului Public Judeţean de Pază, în favoarea pensiei de colonel. Totuşi, Ion Creţan anunţă că îşi rezervă dreptul de a contesta în instanţă prevederile Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, şi raţionalizarea unor cheltuieli publice. Potrivit acestui act normativ, cei care cumulează pensia de peste 16 milioane lei vechi cu un salariu sunt obligaţi să aleagă.

Concret, pensionarii care desfăşoară activităţi profesionale pe bază de contract individual de muncă, raport de serviciu sau în baza actului de numire în funcţie au obligaţia ca, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a capitolului IV, din lege, să îşi exprime în scris opţiunea între suspendarea plăţii pensiei pe durata exercitării activităţii şi încetarea raporturilor de muncă, de serviciu sau a actului de numire în funcţie, dacă nivelul pensiei nete aflate în plata depăşeşte nivelul salariului mediu brut pe economie.

În aceste condiţii, Consiliul Judeţean Vâlcea se va reuni în şedinţă miercuri, 23 decembrie, pentru a aproba încetarea actului de numire în funcţia de director al Serviciului Public Judeţean de Pază Vâlcea a lui Ion Creţan şi exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de director, de către Radu Bădiţă - şef detaşament. Ion Creţan a exercitat, până în prezent, funcţia de director al Serviciului Public Judeţean de Pază Vâlcea, în baza Hotărârii Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 65 din 27.04.2006, prin care a fost numit în această funcţie de conducere.

La conducerea Serviciului Public Judeţean de Pază Vâlcea s-au aflat nu mai puţin de cinci persoane: un director, în persoana colonelului (r) Ion Creţan, trei comandaţi de grupă, un şef de detaşament şi un contabil şef. Toţi au fost în cadrul armatei şi beneficiază în momentul de faţă de pensii substanţiale. Pe lângă asta, însă, în cadrul Serviciul Judeţean de Pază sunt foarte mulţi angajaţi care se află în aceeaşi situaţie ca şi şefii lor şi din câte se pare ei sunt hotărâţi să renunţe la serviciu. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe