Ion Cîlea a luat 14 miliarde lei şi i-a împărţit pentru “asfaltări electorale”

luni, 7 decembrie 2009

• Lăsând fără cofinanţare 9 proiecte europene,

Ion Cîlea a luat 14 miliarde lei şi i-a împărţit pentru „asfaltări electorale”

La propunerea şi „insistenţele” echipei Ion Cîlea-Dumitru Persu de la Consiliul Judeţean Vâlcea, la sfârşitul lunii noiembrie, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea programului lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri judeţene, pe anul 2009. De fapt, Ion Cîlea a luat 14 miliarde lei vechi, reprezentând cofinanţarea Consiliului Judeţean Vâlcea la 9 proiecte europene, şi i-a distribuit pe criterii... politice şi electorale pentru asfaltări de drumuri la primăriile „prietene”.

Iată ce prevede expunerea de motive semnată chiar de preşedintele Ion Cîlea: „În urma analizei efectuate de specialiştii din cadrul Direcţiei Programe şi Relaţii Externe cu privire la stadiul derulării în acest an a proiectelor cu finanţare nerambursabilă, respectiv utilizarea părţii de cofinanţare a Consiliului Judeţean Vâlcea, propun suplimentarea programului lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri judeţene pe anul 2009 cu suma de 14 miliarde lei vechi de la următoarele obiective de investiţii: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni;

Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa; Sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Vâlcea; Modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate din Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea; Intereg IV STARS Ceramică Horezu; Valorificarea durabilă a patrimoniului cultural vâlcean de interes naţional şi mondial; Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti -Căciulata; Crearea şi dotarea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovarea Turistică; Intereg IV - Sistem de avertizare pentru prevenirea inundaţilor.

Suma de 14 miliarde lei vechi, vă propun să se utilizeze pentru realizarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii curente şi periodice pe drumurile judeţene, pe unele tronsoane de drumuri care necesită executarea de lucrări în regim de urgenţă, în vederea aducerii acestora la o stare tehnică care să permită desfăşurarea în condiţii de siguranţă a circulaţiei. Nerealizarea în această perioadă a acestor lucrări, va conduce în continuare la accentuarea degradării drumurilor şi implicit creşterea costurilor legate de refacerea acestora”.

Banii au fost împărţiţi astfel: 1 miliard de lei pentru drumul DJ 676 din Măldăreşti (primar PSD); 3 miliarde lei pentru drumul DJ 645 Prundeni – Scundu (ambii primari PSD); 800 milioane lei pentru asfaltarea drumului DJ 665 în comuna Vaideeni (primar de la PSD-PC); 2 miliarde lei pentru drumul DJ 646A Stoeneşti – Bărbăteşti – Costeşti (unde toţi primarii sunt din PSD). (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe