Autori de infracţiuni informatice, prinşi la Vâlcea

miercuri, 16 decembrie 2009

Autori de infracţiuni informatice, prinşi la Vâlcea

Opt membri ai unei reţele care se ocupa cu săvârşirea de infracţiuni informatice cu instrumente de plată electronice au fost prinşi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti. Cele opt persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, printre care şi o tânără de 22 de ani, intenţionau să meargă în Ungaria şi Cehia pentru a monta dispozitive de citire de tip „skimming” la bancomate.

Ei au fost prinşi de poliţişti în judeţele Sibiu şi Vâlcea. Ei intenţionau ca, în ziua de 10 decembrie 2009 să se deplaseze cu două autoturisme în Ungaria şi Cehia,  pentru a monta dispozitive de citire de tip „skimming” la bancomate şi pentru a retrage, prin folosirea de carduri contrafăcute, sume de bani din conturile bancare compromise. În timpul percheziţiilor, anchetatorii au ridicat un aparat tip MSR, cu CD-soft şi cabluri aferente, carduri  „blank”, un dispozitiv de tip „skimming”(„gură de bancomat”), ascuns într-un pachet de ţigări, mai multe dispozitive electronice confecţionate artizanal pentru stocarea de imagini şi copierea datelor confidenţiale (baghete, tablă metalică, bandă adezivă, ceasuri cu microcamere), un laptop, nouă telefoane mobile, 11 cartele SIM şi diverse înscrisuri, carduri emise de instituţii străine.

Doi dintre membrii grupării nu sunt la prima infracţiune de acest gen, fiind trimişi în judecată pentru falsificarea de carduri bancare şi în ianuarie 2008. Toţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de carduri bancare, deţinerea, fabricarea de instrumente hardware/software în scopul falsificării de carduri bancare şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase şi acces fără drept la un sistem informatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe