Alunecări de teren la Berbeşti

luni, 28 decembrie 2009

Alunecări de teren la Berbeşti

În dimineaţa zilei de 27 decembrie, s-a produs în satul Valea Mare, din oraşul Berbeşti, o reactivare a alunecărilor de teren, într-o zonă de exploatare a cărbunelui în regim de carieră şi în care fenomenul de alunecare a fost înregistrat prima dată în 2006.

Cauza reactivării o reprezintă fenomenele de îngheţ-dezgheţ caracteristice ultimei perioade de timp precum şi precipitaţiile sub formă de ploaie căzute în ultimele 24 de ore.

Fenomenul înregistrat a avariat linia de joasă tensiune ce alimenta trei gospodării dar nu a pus în pericol nici o gospodărie locuită.

La faţa locului s-au deplasat prefectul Petre Ungureanu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi inspectorul sef al ISU, col.Adrian Mesescu, inspectorul şef al IPJ Vâlcea, comisar-şef Eugen Neaţă, directorul Exploatării Miniere de Carieră Berbeşti, Nicolae Pandia, primarul oraşului Berbeşti, Vintilă Chelcea şi alte persoane cu responsabilităţi în situaţia creată.

Prefectul Petre Ungureanu a dispus constituirea unei comisii compusă din membrii grupului de suport tehnic nr.3 - seisme, prăbuşiri şi alunecări de teren al CJSU Vâlcea, reprezentanţi ai Exploatării Miniere de Carieră Berbeşti şi ai Primăriei Berbeşti, în scopul inventarierii gospodăriilor din zonă şi a stabilirii de măsuri pentru limitarea consecinţelor alunecării de teren.

O altă măsură dispusă a fost refacerea alimentării cu energie electrică pentru cele trei gospodării, ceea ce s-a realizat deja şi monitorizarea fenomenului de alunecare de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Berbeşti şi Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe