TRAIAN BĂSESCU: în spatele meu va fi o singură entitate, poporul român!

duminică, 8 noiembrie 2009

TRAIAN BĂSESCU: În spatele meu va fi o singură entitate, poporul român!

„Pe 22 noiembrie, puterea se află în mâinile dumneavoastră de două ori, o dată pentru că veţi alege următorul preşedinte şi o dată pentru că puteţi opta pentru un parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300. Puteţi să le spuneţi politicienilor ce n-au vrut să audă vreme de cinci ani: să se împuţineze şi să lucreze mai eficient”, a declarat Traian Băsescu la debutul mitingului electoral de la Alexandria, în judeţul Teleorman.

Preşedintele a mulţumit celor prezenţi – circa 7.500 de persoane potrivit estimărilor Jandarmeriei – pentru urările de ziua sa de naştere, pentru sprijinul care, în ultimii cinci ani, l-a făcut să reziste „unei formidabile presiuni mediatice şi unei formidabile presiuni politice, şi a ridicat din mulţime o pancartă pe care scria „Băsescu e cel mai tare!”.

Traian Băsescu a explicat mulţimii de ce îl urăsc oligarhii şi mogulii grupaţi în spatele coaliţiei din Parlament: „Râvnesc la privatizarea Poştei, a minelor de sare, a Romgaz-lui, a Transgaz-ului, a Transelectrica. Din 2006 le-am spus că oprim privatizările mari, ca să vedem ce efecte a avut privatizarea Petrom, de pildă”. Traian Băsescu este convins că, dacă ar fi închis ochii la aceste privatizări, ar fi fost lăudat pe toate televiziunile, iar cei care acum doresc cu orice preţ să-l dea jos din fruntea statului i-ar fi asigurat chiar ei suport politic şi mediatic pentru un nou mandat la Cotroceni.

„Deşi m-am operat la coloana vertebrală, ea a rămas dreaptă, deoarece nu m-am înclinat niciodată în faţa mogulilor. Eu am un singur interes, cel al poporului român: modernizarea statului”, i-a asigurat Traian Băsescu pe fanii şi simpatizanţii săi.
Traian Băsescu e explicat că nu este echitabil ca reducerile şi restructurarea pe care guvernul le cere celor peste 1,5 milioane de bugetari să ocolească Parlamentul, guvernul, agenţiile din subordinea acestuia, ministerele sau preşedinţia.
Preşedintele a reamintit şi cât de importante sunt valori precum patriotismul, dragostea de ţară şi solidaritatea în momente de criză. „N-avem nici un motiv să nu fim mândri de România”, a spus el.

Cât despre problema cea mai arzătoare a României în acest moment - căderea guvernului Croitoru în Parlament - Traian Băsescu a spus că este necesar un guvern care să lucreze pentru români: „România are nevoie de un guvern care să nu servească oligarhii şi mogulii şi care să lucreze cum a lucrat guvernul lui Boc, pentru toţi românii. Vă asigur că nu vor avea un guvern pe care Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu să-l poată manevra în interesul privatizărilor. Îl respect pe primarul Klaus Iohannis, dar este păcălit”.

Traian Băsescu ştie cât îl va costa, în zilele care urmează, decizia de nu-l numi premier pe primarul Sibiului, aşa cum cer partidele de opoziţie, în cor: „Se va prăvăli potopul de injurii la televiziunile lui Vântu si Voiculescu, dar am şi ficatul, şi inima şi mintea sănătoase şi nu voi ceda mediatic. Iar cu nervii stau mult mai bine decât ei”.

„N-am să negociez niciodată interesul poporului român. Ştiu că poporul român mi-a dat un mandat şi mi-l va da, probabil, pe al doilea, nu atât pentru ce am făcut, ci pentru că am fost cinstit cu el, şi românii au simţit acest lucru”, a conchis preşedintele Băsescu.

Pe Ion Iliescu am să-l bat pe 22 noiembrie şi am să-l lecuiesc de putere
Timişoara - 07 noiembrie 2009
„Timişoara, un oraş în care dacă n-ar fi fost revoluţie, eu n-aş fi fost preşedinte! Şi tot Timişoara e oraşul în care s-a luptat împotriva revenirii comunismului. Vă mulţumesc!”, le-a spus Traian Băsescu timişorenilor veniţi să-l vadă şi să-l asculte în Parcul Rozelor.

La miting au participat, potrivit estimărilor jandarmeriei, 28.000 de oameni, simpatizanţi ai preşedintelui din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. Traian Băsescu a fost însoţit de liderii marcanţi ai PD-L, în frunte cu preşedintele Emil Boc, de fiica sa, Elena Băsescu, şi, pentru prima dată în această campanie electorală, de soţia sa, Maria Băsescu.

„Deşi au trecut 20 de ani de la Revoluţie, încă trăim într-un stat conceput de Ion Iliescu şi de oamenii din apropiere. Vreme de 5 ani am încercat să schimb statul, să-l aduc la dispoziţia cetăţenilor, să nu fie un stat aşa cum şi-a dorit Ion Iliescu, care ţine cetăţenii la dispoziţia lui”, a declarat Traian Băsescu, ca argument pentru necesitatea modernizării statului şi instituţiilor acestuia.

Preşedintele  le-a cerut românilor să vină la vot pe 22 noiembrie nu doar pentru a-şi alege preşedintele, ci şi pentru a da României un Parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari. „De cinci ani, le cer reformarea clasei politice şi a Parlamentului. Au spus «da» la consultări, dar pe urmă n-au vrut să schimbe nimic. Nu este vina mea, ci a lor că acum îi chem pe români să decidă pe 22 noiembrie cine are dreptate, eu sau majoritatea parlamentară?”.

Preşedintele a afirmat că niciodată nu a declanşat un scandal, iar acesta este un cuvânt cu care televiziunile mogulilor au asociat, vreme de cinci ani, criticile aduse în lupta sa pentru modernizarea şi reformarea statului: „Vă amintiţi că pe 16-17 decembrie 1989, când dumneavoastră demonstraţi pentru libertate, se spunea că huliganii fac scandal la Timişoara. Acum, ori de câte ori cer reforme sau critic ceva, televiziunile spun la fel, Băsescu face scandal”, a explicat Traian Băsescu manipularea şi presiunile mediatice a căror victimă este.

„Aş vrea să fie linişte, dar nu liniştea lui Ion Iliescu. La adăpostul ei, am rămas fără rezerve, fără ţiţei, s-au făcut marile privatizări ilegale. Acea linişte nu o vreau, nu le-o dau nici lor, nici dumneavoastră. Nu vreau să fiu în dispută cu nimeni, dar faptul că am ajuns aici se datorează lui Iliescu, Hrebenciuc, Patriciu, Voiculescu, Vântu. Dacă eu tac, ei fac. Dacă eu tac, nu-mi fac cea mai elementară obligaţie, aceea de a vorbi deschis despre realităţi, de a spune «nu» unor mentalităţi cu rădăcini înainte de 1989.

Ori se pun în slujba celor pe care i-au ales, ori, dacă nu, cu mine vor fi oricând în conflict. Voi dobândi al doilea mandat, pentru că aşa vreţi dumneavoastră, nu că aşa vreau eu. Nu vă promit însă linişte. Dacă ei se opun la reformare, voi continua să lupt, să mă bat să obţin ceea ce românii îşi doresc, astfel ca majoritatea să lucreze pentru cei ce i-au ales”, a spus preşedintele Băsescu.

Revenind la scrutinul prezidenţial din 22 noiembrie, Traian Băsescu a promis că va ieşi învingător: „Am sentimentul că nu mă confrunt cu Mircea Geoană. El e paravanul, în spatele lui sunt oameni ca Iliescu, Voiculescu, Vântu, Patriciu, Hrebenciuc, şi, bineînţeles, este «garantat Vanghelie». Eu nu-l voi învinge pe Mircea Geoană, ci pe Ion Iliescu, pe el am să-l bat pe 22 noiembrie şi am să-l lecuiesc de putere”, a declarat preşedintele.

Preşedintele a reluat toate temele consacrate în această campanie electorală. El a trecut sumar în revistă realizările, pe care adversarii le ignoră sau le minimalizează: intrarea în UE, cota unică, condamnarea comunismului şi dosarele CNSAS - ultimele două promise şi nerealizate de Emil Constantinescu - summitul NATO, procesul de la Haga, acordarea cetăţeniei pentru Românii din afara graniţelor, dar  a desenat şi România viitorului: reforma statului, a instituţiilor, echitate în salarii, pensii, educaţie, sănătate, solidaritatea românilor cu mediul rural, în care trebuie direcţionate resurse suplimentare, recuperarea de valori aruncate la coş precum patriotismul, apartenenţa la comunitate, solidaritatea.

Şi nu în ultimul rând, Traian Băsescu a promis că România va ieşi cu bine din criză: „Privesc la criză ca la o furtună. Mă simt comandant pe cea mai mare navă pe care am comandat-o vreodată. Numele ei, sfânt, e România, echipajul are 22 milioane de locuitori. Vă asigur că ţin strâns timona şi voi acosta cu bine, la ţărm. Am încredere în echipaj. Să aveţi şi voi încredere în comandantul de vas.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe