Preşedintele României, Traian Băsescu:

duminică, 29 noiembrie 2009

Preşedintele României, Traian Băsescu:

Îi dau în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul

"Pentru minciună şi trucarea unor filmări, îi dau în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul şi fac acest lucru deoarece au prezentat un film trucat”, a anunţat  preşedintele Traian Băsescu într-o declaraţie de presă, cu referire la scandalul casetei trucate,  cu imagini din timpul unui miting electoral din 2004, la Ploieşti, în care ar lovi un copil.

“Înainte de orice, cred că presa care a introdus în circulaţie un film trucat ar trebui să răspundă în mod elementar la câteva întrebări. În primul rând, dacă înainte de a introduce filmul în circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul Naţional de Expertiză”, a  adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că doreşte să afle în mod special de la reprezentanţi ai cotidianului Gardianul dacă măcar “după introducerea în circuitul public a unui film trucat au avut curiozitatea să facă o expertiză a acestuia”.

Traian Băsescu este de părere că, la 20 de ani de la Revoluţie, românii nu mai pot fi păcăliţi sau manipulaţi cu filme trucate, în care este amestecată viaţa unui copil: “Un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare, doar în interesul candidatului Mircea Geoană, utilizându-se pentru aceasta filme trucate. Nu vreau să mă întreb cum s-ar fi simţit oricare dintre noi, dacă în această situaţie ar fi fost un copil al nostru”.

Preşedintele a susţinut că în ultimele zile ale acestei campanii “a ieşit la suprafaţă toată mizeria din spatele lui Mircea Geoană”. “O mizerie pe care eu, în 2004, o calificam a fi sistemul ticăloşit. Şi am văzut în aceste zile ieşiri publice ale domnului Patriciu, la Realitatea TV, domnul Patriciu care în timpul lui Iliescu şi al lui Năstase a fost beneficiarul privatizării Rompetrol şi Petromidia. L-am văzut pe domnul Vântu, cel care a escrocat peste 350.000 de români, care au rămas fără case, fără bani”, a explicat Traian Băsescu.

“Nici trustul lui Dan Voiculescu nu rămâne mai prejos în denigrare şi atacuri la persoană”, subliniind că folosirea trusturilor de presă în favoarea unui singur candidat este necinstită”, a adăugat el.

“Obiectivele acestor rechini ieşiţi la suprafaţă, Voiculescu, Vântu, Patriciu, care manipulează conştiinţe prin trusturile de presă sunt legate de ceea ce nu au putut să înhaţe în timpul liniştii garantate de Iliescu, Adrian Năstase şi Geoană, ca ministru de externe, şi sunt flămânzi să smulgă noi bucăţi de pradă din economia românească”, a concluzionat Traian Băsescu.
Şeful statului crede că toată această campanie murdară trebuie să înceteze, iar timpul rămas până la alegeri trebuie valorificat prin dezbateri între cei doi candidaţi, astfel încât românii să poată compara viziunile lor despre România.

După ce, zilele trecute, i-a aruncat mănuşa contracandidatului său, invitându-l la dezbateri zilnice pe teme de interes pentru români, Traian Băsescu a reluat invitaţia. Şi asta deoarece televiziunea publică, deşi s-a oferit să organizeze două dintre dezbateri, şi-a adus aminte că nu le poate face fără voia Parlamentului : “Îl invit pe Mircea Geoană la o întâlnire publică, la Palatul Parlamentului, duminică, la ora 20.00. De ce am ajuns la această propunere?

La începutul săptămânii trecute, televiziunea publică a transmis către mine o invitaţie să particip la două dezbateri cu Mircea Geoană. Am răspuns imediat, spunând: luni şi vineri, aşa cum a propus televiziunea publică. Ieri am primit o scrisoare în care TVR spune că nu mai poate stabili datele dezbaterilor şi că trebuie să se adreseze Birourilor Permanente ale celor două Camere. În mod categoric, domnul Sassu a intrat adânc în subordinea intereselor mogulilor”.

Preşedintele a adăugat că, pentru întâlnirea de duminică, lasă la latitudinea lui Mircea Geoană să aleagă televiziunile care vor transmite dezbaterea şi moderatorii, fără negocieri între staff-urile de campanie.

“Românii trebuie să vadă punctele de vedere ale celor doi candidaţi, pentru a şti cum să-şi orienteze opţiunea pe data de 6. În caz contrar, cred că Mircea Geoană poate primi o singură etichetă: laş”, a spus Traian Băsescu.

Totodată, Băsescu a cerut televiziunii publice ca, fără să mai aştepte aprobarea Biroului Permanent al Camerei, să menţină programul convenit deja cu staff-ul său de campanie.

Traian Băsescu a declarat că, în cadrul acestor dezbateri,  Mircea Geoană are de răspuns la mai multe întrebări: “Una foarte urgentă este dacă ne va asigura liniştea aşa cum a asigurat-o Sorin Ovidiu Vântu celor 350.000 de păgubiţi de la FNI. Poate are alte metode de asigurat liniştea, în afară de cele pe care le-a învăţat de la creatorul său, Sorin Ovidiu Vântu.

Aş spune că ar trebui să răspundă şi la o întrebare legată de opiniile creatorului noului program economic al PSD-PNL, domnul Patriciu, care declară că patru din cinci bugetari trebuie să dispară din sistemul bugetar. Poate aflăm metoda şi soluţiile prin care Mircea Geoană va împlini aceste deziderate. Sau ce a stabilit bun pentru ţară la Moscova”.

„Niciodată în viaţa mea nu am lovit un copil“

Aş vrea să încep cu o precizare necesară. Niciodată în viaţa mea nu am lovit un copil. Nu mi-am lovit copiii, nu mi-am lovit soţia, nu am lovit copiii altuia.

Vă pot spune ce văd eu pe casetă, şi m-am uitat atent. Văd o femeie disperată cu care vorbeam şi văd un copil care râde după ce se dă înapoi. Nu cred că un copil lovit, aşa cum spunea domnul Patriciu, râde şi nu-şi pune mâinile la faţă. Cred că s-a ajuns prea departe cu această campanie murdară şi asta arată disperare.

Vreau să ştiţi că nu sunt disperat, şi nici utilizarea poveştii Hayssam, nici folosirea unui copil în campanie nu mă vor face să fiu mai puţin aspru cu cei care dau lecţii de moralitate, de genul domnului Patriciu, care, probabil, dacă n-ar fi beneficiat de clemenţa lui Adrian Năstase pentru 600 de milioane de dolari datorii la stat, ar fi fost bani pentru mai mulţi copii decât crede domnia sa.

În ceea ce mă priveşte, aş vrea să-i aduc aminte domnului Patriciu şi celor care speculează (precum domnul Ponta, căruia i-am ţinut copilul în braţe) - vreau să le amintesc că, din dragoste pentru copii, când eram ministru al Transporturilor, am sacrificat un hotel al Metrorexului pentru a pune nişte copii la adăpost.

Ne dau lecţii exact oamenii imorali. Închei cu ce am început: niciodată nu am lovit, nu am bătut un copil. Eu iubesc copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe