Din punct de vedere tehnic, perioadele de criză favorizează reaşezarea poziţiilor competitive

miercuri, 25 noiembrie 2009

• Ing. Damian Onete, directorul general al SC Servcet SA Râmnicu Vâlcea, este de părere că

Din punct de vedere tehnic, perioadele de criză favorizează reaşezarea poziţiilor competitive

Octavian Avram

La CET Govora, după anul 2000, s-a trecut la un amplu proces de externalizare de activităţi, astfel, 55 de angajaţi au format o noua societate independentă, SERVCET, care se ocupă cu mentenanţă şi reparaţii la CET Govora. În prezent, SC Servcet SA execută lucrări de construcţii, reparaţii şi întreţinere instalaţii termice şi sanitare.

Ziarul de Vâlcea: Domnule director, compania pe care o conduceţi a împlinit de puţin timp un an de activitate. Cum aţi reuşit să vă menţineţi, şi să creşteţi în actualul context economic?

Damian Onete: Firmele trăiesc, se transformă şi trec prin schimbări indiferent dacă mediul economic este favorabil sau nu. Dacă ne-am întins doar cât ne este plapuma, am făcut economii, n-am mărit salariile dincolo de cât puteau să suporte veniturile noastre, atunci putem spera că-n cazul în care bântuie o maladie, cum ar fi criza, putem rezista mult mai bine.

Ziarul de Vâlcea: Deţineţi informaţii despre vre-o măsură miraculoasă care să ne ferească de efectele crizei?

D.O: Dacă ar fi existat aşa ceva fiţi convinşi, toată lumea ar fi luat această măsură. Totuşi există măsuri preventive care aplicate corect dau rezultate. Orice reuşită durabilă nu poate fi susţinută decât de valori precum adevărul, loialitatea, disciplina, seriozitatea şi profesionalismul. Deosebiri sunt de la caz la caz, după cum sunt înţelese şi aplicate de fiecare.

Ziarul de Vâlcea: Spuneţi câteva cuvinte despre firma pe care o conduceţi?

D.O: Acţionăm pe piaţa prestărilor de servicii cu 52 de angajaţi şi 3 colaboratori. Suntem certificaţi în domeniul calităţii şi pot afirma cu toată convingerea că am reuşit să ne impunem pe acest segment de piaţă. Am dezvoltat colaborări şi cu alte firme şi împreună am abordat lucrări industriale şi de  instalaţii, deoarece una din marile noastre dorinţe este să avem cât mai multe lucrări efectuate în domeniul prestărilor de servicii. Am investit în utilaje performante, avem oameni bine pregătiţi atât din punct de vedere moral cât şi profesional. Iar din primăvară ne propunem să participăm la cât mai multe licitaţii. Nu vom aştepta ca mediul economic să revină la normal de la sine, sunt de părere că doar implicându-ne cu toţii vom reuşi.

Ziarul de Vâlcea: Viteza schimbării şi mai ales amploarea ei i-a găsit pe foarte mulţi nepregătiţi. La dumneavoastră cum s-au desfăşurat evenimentele?

D.O: În astfel de situaţii se impun reacţii rapide pentru cei care doresc să-şi păstreze poziţia pe piaţă. Cuvântul cheie în cazul nostru a fost „adaptarea”. Ne-am adaptat în funcţie de cerinţele pieţei cu servicii ce cuprind tot ce poate ţine de întreţinerea şi execuţia instalaţiilor termice, sanitare, construcţii şi montajul contorilor de energie termică la nivel de scară şi bloc. Întotdeauna am tratat cu maximă promptitudine sesizările clienţilor - agenţi economici, instituţii publice, asociaţii de locatari şi persoane particulare.

Din punct de vedere tehnic, perioadele de criză favorizează reaşezarea poziţiilor competitive. De exemplu, sunt clienţi care doresc să realizeze lucrări cu costuri cât mai mici, nimic rău, însă apelează la diferiţi aşa zişi specialişti sau meseriaşi care în realitate habar nu au. Şi se păcălesc foarte rău pentru că acei „meseriaşi” nu au suficiente cunoştinţe tehnice, folosesc materiale de proastă calitate, nu dipun de utilaje, scule şi aparatură adecvată, improvizează şi nici garanţie nu dau.

Ziarul de Vâlcea: Aţi avut cazuri când a trebuit să refaceţi lucrări executate de acei oameni care se laudă că sunt meseriaşi?

D.O: Din păcate, foarte multe. Chiar zilele trecute a venit cineva nemulţumit de necazurile şi greutăţile în care intrase din cauza unui om şiret care sa dat mare meseriaş. Omul cel şiret l-a determinat să apeleze la serviciile lui printr-un fals respect şi vorbe măgulitoare. Lucrările au fost executate în anotimpul călduros, iar acum când a venit iarna omul cu pricina s-a trezit cu caloriferele reci. Când s-a dus să-i ceară socoteală omului care i-a făcut lucrarea, acela nu a mai recunoscut nimic şi nici nu l-a mai respectat. Iată la ce se pot aştepta oamenii când apelează la tot soiul de necunoscuţi. Vă daţi seama că noi am înţeles prin ce a trecut, şi în consecinţă am intervenit cu promptitudine şi profesionalism, iar nota de plată vă asigur a fost mai mică decât a meseriaşului şiret. Omul nostru acum s-a ales cu o lucrare de calitate şi cu garanţie în toată regula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe