Bani pentru drumuri de la Ion Cîlea, cu dedicaţie pentru primarii PSD

duminică, 1 noiembrie 2009

• De la bugetul public al judeţului Vâlcea,

Bani pentru drumuri de la Ion Cîlea, cu dedicaţie pentru primarii PSD

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat o nouă rectificare a programului lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri judeţene, la propunerea preşedintelui Ion Cîlea. Astfel, acesta a găsit suma de 6,6 miliarde lei vechi pentru primării „cu dedicaţie”, bani care au fost luaţi de la următoarele obiective: „Realizarea unei reţele de preluare, prelucrare şi valorificare a produselor agrozootehnice din judeţul Vâlcea”, şi „Sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Vâlcea”
Astfel, Primăria Guşoieni (Nicolae Concioiu – PSD) a primit 600 milioane lei vechi pentru lucrări de întreţinere pe suprastructura drumului judeţean DJ 677.

În urma elaborării documentaţiei tehnico-economice pentru întreţinere periodică podeţ casetat amplasat pe DJ 676D Alunu – Cernişoara (Mihai Ionescu – PSD), a rezultat o valoare totală de 2 miliarde lei vechi. Având în vedere că suma aprobată iniţial de 500 milioane lei vechi este insuficientă, s-a decis suplimentarea fondurilor cu suma de 1,5 miliarde lei vechi.

Mai multe primării PSD au primit o sumă totală de 3,2 miliarde lei pentru lucrări de „strictă necesitate”. „Apropierea sezonului rece, necesită asigurarea unei viabilităţi corespunzătoare a reţelei de drumuri, pe timpul iernii. Aplicarea selectivă a ansamblului de acţiuni specifice activităţii de iarnă (aprovizionarea cu materiale antiderapante, amenajarea de locaşe pentru depozitarea materialului antiderapant în puncte periculoase, instalarea şi completarea semnalizării specifice pe timp de iarnă, plombarea gropilor, inclusiv aprovizionarea cu mixtură stocabilă) au ca scop combaterea poleiului, prevenirea înzăpezirii drumurilor publice, precum şi deszăpezirea efectivă (manuală şi mecanică)”, se precizează în expunerea de motive alcătuită de Ion Cîlea.

Din fericire, mai este o excepţie – Primăria Muereasca (Ion Ungureanu – PNL), care a primit 3 miliarde lei pentru consolidarea în regim de urgenţă a DJ 658 Gura Văii - Muereasca - Mănăstirea Frăsinei. Datorită precipitaţilor abundente, drumul respectiv a fost afectat, producându-se pagube atât la nivelul obiectivelor de infrastructură cât şi în gospodăriile populaţiei. Măsurile de consolidare a acestui drum în diferite puncte realizate până acum, în limita sumelor alocate, nu au rezolvat în totalitate disfuncţionalităţile existente, fiind necesară realizarea de lucrări privind mărirea capacităţii portante, siguranţa circulaţiei şi a gradului de confort al traficului rutier.

Având în vedere apropierea anotimpului friguros precum şi nota de constatare a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Muereasca prin care s-a solicitat urgentarea lucrărilor de consolidare a acestui drum judeţean, a fost necesară începerea în regim de urgenţă a lucrărilor de consolidare pe acest drum.

Întrebări pentru preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

Întrebări adresate preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea:

• De ce instituţia publică - Consiliul Judeţean Vâlcea - execută în această perioadă lucrări la drumuri (covoare asfaltice) în localităti preponderent pesediste?

• De unde sunt alocate fonduri pentru executarea lucrărilor? (se pare ca valoarea acestora depăşeşte 100 miliarde lei vechi);

• Care sunt firmele care execută lucrările?;

• Au fost scoase la licitaţie aceste lucrări sau societăţile de construcţii au fost selectate doar prin încredinţare directă sau „cerere de oferte“?

• Dacă sunt lucrări de întreţinere - nu trebuiau executate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea, cu care CJ Vâlcea are un contract în acest sens?
 (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe