Agent Metro Media oferea tichete cadou în preziua alegerilor

duminică, 22 noiembrie 2009

Incidente electorale din data de 21 noiembrie

Agent Metro Media oferea tichete cadou în preziua alegerilor

          La data de 21 noiembrie a.c., la ora 10.15, poliţiştii de la Postul de Poliţie Tetoiu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către Aurel Ştefănescu, din comuna Tetoiu, despre faptul că în satul Baroiu, o persoană efectua sondaje şi oferea mită electorală, constând în bonuri valorice.

             Persoana în cauză a fost identificată ca fiind Constantin Badea, de 32 ani, din municipiul Rm. Vâlcea care,  în baza delegaţiei de serviciu (angajat Metro Media Transilvania), efectua un sondaj de opinie, cu întrebări referitoare la domeniile economice, management financiar, protecţie socială, sănătate, educaţie, protecţia mediului, administraţie şi siguranţă publică, fără întrebări, îndemnuri sau alte gesturi de natură politică sau de a influenţa persoanele să voteze sau nu un anumit candidat.

             La finalizarea activităţii, bărbatul a oferit persoanelor chestionate câte un tichet cadou în valoare de 10 lei, drept mulţumire pentru participarea la sondaj.

             În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că nu a rezultat comiterea vreunei infracţiuni sau contravenţii de natură electorală, iar după clarificarea situaţiei, Constantin Badea a părăsit zona.

Primarul din Alunu, campanie în afara legii cu...portavocea

          •   În jurul orei 11.15, dispeceratul I.P.J. Vâlcea a fost sesizat telefonic prin 112 despre faptul că Mihai Dan din comuna Vaideeni, a continuat campania electorală în cătunul Atârnaţi – Vaideeni, constând în aceea că a lipit afişe electorale cu candidatul

PSD. În urma cercetărilor efectuate, aspectele sesizate nu s-au confirmat.

La ora 12.15, poliţiştii de la Postul de Poliţie Fârtăţeşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că în satul Stănculeşti se afla un autogreder pe care erau aplicate afişe de propagandă electorală.

              La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, au identificat autogrederul condus de Damian Popescu, din comuna Fârtăţeşti, dar nu avea lipite afişe de propagandă electorală.

• În jurul orei 13.29, dispeceratul I.P.J. Vâlcea a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112 de către Eugen Petroniu, din comuna Alunu, despre faptul că se continuă campania electorală în satul Colteşti, constând în aceea că primarul localităţii Vasile Boeangiu, folosindu-se de o portavoce, solicita cetăţenilor să voteze candidatul PNL la preşedinţie.

           În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă.

 
Mici electorali şi bannere distruse
             
• La ora 13.57, dispeceratul I.P.J. Vâlcea a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că se continuă campania electoral la Căminul Cultural din satul Şerbăneşti, comuna Păuşeşti, constând în aceea că se ofereau cetăţenilor mici. 
        
           În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că nu au fost încălcate prevederile legislaţiei electorale.

           La faţa locului, în prezenţa reprezentanţilor tuturor partidelor, s-au servit mici şi băuturi nealcoolice, întrucât se inaugura încheierea lucrării de renovare a căminului cultural. 

La ora 15.19, dispeceratul I.P.J. Vâlcea a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că se continua campania electorală în satul Pietrari, constând în aceea că, în apropierea târgului săptămânal, două familii distribuiau tărâţe la cetăţeni.

              În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă.

• În incinta târgului erau parcate mai multe autocamioane, acoperite cu prelată, dar nu erau persoane în jurul acestora. Vehiculele încărcate au fost aduse în târg cu o zi înainte şi erau garate în spaţiul amenajat pentru acestea, pentru a nu aglomera drumul de acces în ziua desfăşurării târgului, târgul săptămânal având loc astăzi.

• În jurul orei 19.45, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şuşani au fost sesizaţi prin sistemul SNUAU 112, de către Constantin D., din comuna Şuşani, cu privire la faptul că în noaptea precedentă, persoane necunoscute au sustras din localitatea Şuşani, sat Stoiculeşti, un banner.

                În temeiul sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani care, împreună cu poliţiştii de la postul de poliţie au efectuat cercetarea la faţa locului şi, din primele verificări au constatat că bannerul a fost amplasat în satul Stoiculeşti, în apropierea locuinţei Alexandrinei I., pe doi stâlpi de electricitate, existând autorizaţie în acest sens.

               În cauză a fost înregistrat dosar de cercetare penală, urmând ca acesta să fie soluţionat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe