Tabăra lui BUICAN îşi PIERDE controlul

miercuri, 9 septembrie 2009

Tabăra lui BUICAN îşi PIERDE controlul

Tabăra „Cristian Buican“ recurge la măsuri radicale în încercarea de a-l învinge la alegerile din 27 septembrie pentru preşedinţia PNL Vâlcea pe senatorul Emilian Frâncu. Un grup de 20 de liberali „revoluţionari“, conduşi de Buican a dat buzna marţi, 8 septembrie, la şedinţa Biroului Politic Central al PNL, care avea loc la Bucureşti la Palatul Parlamentului. Aceştia au fost invitaţi pe holuri, unde au avut o discuţie de câteva minute cu Ludovic Orban, unul dintre liderii partidului. Grupul buicănesc de presiune a venit aşa cum s-a dus. Ei doreau validarea forţată de către centru a alegerilor de la municipiu. Lucru imposibil. Tot la Vâlcea există rezolvarea.
 
În acest sens, Emilian Frâncu, preşedintele în exerciţiu, ne-a transmis următorul comunicat de presă :
„PNL Vâlcea nu este format doar din 25 de oameni  ci din mii şi mii de oameni care alături de mine au adus partidul de la 7 la sută  la situaţia în care este acum. Aceştia merită tot respectul şi preţuirea mea şi merită să ştie adevărul: anume că, în această competiţie internă, Emilian Frâncu nu va face nimic de natură să aducă prejudicii partidului şi candidatului nostru la preşedinţie, Crin Antonescu. Ca liberal am ascultat mesajul lui Crin Antonescu referitor la modul în care îşi va face campanie, fără să încalce regulile, fără să mintă, fără să încerce să fure voturile electoratului.

Într-o ţară în care lipsa respectului pentru reguli pare să fi devenit mod de viaţă pentru mulţi politicieni, o astfel de atitudine merită să fie salutată şi urmată, mai ales de către noi, membrii PNL. Sunt convins că mulţi dintre liberalii vâlceni, dacă aş cere acest lucru, ar veni alături de mine în faţa conducerii partidului pentru  a mă susţine, dar nu voi face un astfel de gest. În cazul în care, la Biroul Politic Teritorial de săptămâna trecută, domnul Bogdan Pistol ar fi participat şi nu i s-ar fi ascultat punctul de vedere aş fi înteles, poate, această modalitate prin care nu se demonstrează decât lipsa de încredere în valorile liberale. Mulţi dintre cei mai vocali susţinători ai domniei sale şi ai contracandidatului meu domnul Cristian Buican  provin din alte partide şi par să nu fi reuşit, până acum, să  înţeleagă modul în care se comportă şi îşi rezolvă problemele adevaraţii liberali.
  
PNL are un statut şi are reguli care pot să rezolve orice situaţie internă. Democraţia nu se construieşte cu acţiuni de tip  grupuri de presiune. De aceea mă întreb cine reprezintă interesele perioadei în care ne aflăm? Un grup de tip mineriadă care vrea să-şi impună  opiniile prin presiune sau cineva care crede în valoarea statutului PNL, a regulilor şi a  respectului pentru  acestea. Din fericire, Biroul Politic Naţional  a decis, aşa cum mă aşteptam, că în PNL se respectă statutul  şi situaţia  regretabilă de la organizaţia municipală se va rezolva  urmând prevederile statutului.“

Emilian Frâncu,
Preşedinte PNL Vâlcea
NR – Titlul şi şapoul ne aparţin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe