Sparle si soparle

miercuri, 16 septembrie 2009

Sparle si soparle

• Prin noua lege a salarizării unitare în sistemul bugetar, persoanele care cumulează pensia cu salariul vor fi obligate să aleagă o singură formă de venit. Printre oamenii care vor trebuie să facă acest pas se numără şi... Dumitru Persu, care va fi obligat să aleagă între salariul de 50 milioane lei vechi de la Consiliul Judeţean Vâlcea, sau între pensia de la BCR Vâlcea, de circa 60 milioane lei vechi. Punem pariu pe o sticlă de whiskey că domnul Persu va rămâne vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea?

• Prefectul Remus Grigorescu a fost pus într-o situaţie puţin jenantă zilele trecute. La o pizzerie din centrul Râmnicului, prefectul de Vâlcea a fost pus să aştepte în picioare timp de o jumătate de oră, până urma să se prepare o pizza la cuptor. Puţin încurcat, patronul localului şi-a cerut scuze lui Remus Grigorescu şi l-a invitat apoi la o pizza gratis, fără să-şi dea seama că de fapt vorbea cu prefectul de Vâlcea.

• Prin redacţia cotidianului Info Puls bântuie tot felul de fantome şi de rataţi care toată ziua îşi dau cu părerea la modul absurd despre nişte fenomene pe care nu le stăpânesc. Ca să nu mai punem la socoteală editorialele nesemnate, sau articolele semnate cu nume ridicole (gen Ina Panek)....

• Mai mulţi lideri PSD Vâlcea fac presiuni la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru a se da soluţii favorabile unor rude sau prieteni care se dau „loviţi de soartă!”

• Greva din justiţie îi prinde bine lui Nicu Spiridon care astfel îşi vede salvate utilajele şi clădirile fabricii Bere Alutus. Fără o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă, Finanţele Publice nu pot trece la executarea silită a falimentarului-topograf Nicu Spiridon.

• După ce a stat pe tuşă aproape o jumătate de an, afaceristul de carton Nicolae Pătru şi-a găsit o nouă preocupare: a fost desemnat să coordoneze campania electorală a „independentului” Sorin Oprescu. S-ar zice că fostul lider al PRM Vâlcea ar fi rămas dator lui Sorin Oprescu, de atunci când primarul capitalei l-a ajutat pe Nicolae Pătru să-şi dezvolte afacerile în Bucureşti.

• Chiar dacă ştia întrebările dinaintea concursului pentru ocuparea postului de şef al Poliţiei Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, nu a reuşit să ia decât nota 8,40. Candidat pentru postul de inspector şef adjunct al IPJ Vâlcea a fost un prieten de-al domnului Sărdărescu, comisar şef de poliţie din Piteşti, de la Direcţia Generală Anticorupţie. Acesta s-a prezentat nepregătit la examen şi a luat nota umilitoare - 5,60. Se pare că poliţistul argeşean a avut în lucru în urmă cu câţiva ani şi un dosar al lui Nicolae Sărdărescu, pe care l-a albit. Comisia de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, condusă de chestorul Dumitrescu a dorit să-l înfunde pe candidatul Eugen Neaţă şi i-a pus acestuia, în cadrul interviului de marţi, 15 septembrie, mai multe întrebări care nu prea aveau de-a face cu munca de poliţie propriu-zisă, ci cu activităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Membrii comisiei au fost foarte surprinşi, când comisarul şef Neaţă le-a răspuns ca la carte inclusiv la aceste întrebări. Nicolae Sărdărescu s-a bâlbâit de mai multe ori la interviu, chiar dacă ştia întrebările dinainte. I-a fost greu să înveţe şi răspunsurile la cele 9 întrebări. Asta demonstrează în plus ce „viitor luminos” va avea Poliţia Vâlcea sub mandatul minerului de la Universitatea Spiru Haret!

• Omul de afaceri Nicolae Sofianu împreună cu soţia lui vor începe construcţia unor cabane şi moteluri în zona Voineasa-Brezoi, după ce Agenţia de Protecţia Mediului Vâlcea, condusă de social-democratul Radu Gheorghe, le-a dat verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe