Saramura învinge autorităţile la Ocnele Mari

duminică, 6 septembrie 2009

Saramura învinge autorităţile la Ocnele Mari

• Zeci de familii sunt în pericol să rămână în această toamnă fără acoperiş deasupra capului

Vineri, 4 sepembrie 2009, perfectul judeţului Vâlcea, Remus Grigorescu în sedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la sediul Instituţiei Prefectului, ca urmare a creşterii cotei în lacul din barajul de pe Pârâul Sărat la +267,10m. S-a luat hotărârea ca primarul localităţii Ocnele Mari, Petre Iordache, să înştiinţeze familiile ale căror gospodării se află la o cotă apropiată de riscul ca, în câteva zile să se atingă cota +269, din cauza alunecărilor teren şi cantităţilor importante de precipitaţii care au fost prognozate pentru perioada imediat următoare.

Sâmbătă, 5 septembrie 2009, familiile direct afectate de creşterea cotei din barajul de pe Pârâul Sărat au luat la cunoştiinţă şi ca măsură de precauţie, li s-a oferit posibilitatea posibilitatea de a-şi muta bunurile şi animalele, la adăpost,  la rude sau în locurile special amenajate de autorităţile locale. Peste 85 cadre din partea Inspecoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru”, Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, Inspectoratului de Poliţie Vâlcea şi Primăriei Ocnele Mari acţionează în zonă pentru a putea ajuta  familiile care solicită mutarea bunurilor şi a animalelor, cu peste 20 autovehicule.
   

Pentru o mai bună informare cu privire la evoluţia Fenomenului de Prăbuşire Controlată din Câmpul I de Sonde, în cursul zilei de sâmbătă, 5 septembie 2009, s-au aflat la Ocnele Mari, Mihai Viorel Fifor, Secretar de Stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului şi Vladimir Secară, inspector general IGSU. Astfel, după verificările din teren, pentru depune toate diligenţele necesare pentru detensionarea situaţiei sociale existente, alături de prefectul judeţului, Remus Grigorescu au discutat şi au luat la cunoştiinţă de problemele cu care se confruntă familiile din zona de risc.

S-au primit asigurări pentru urgentarea documentaţiei şi a avizelor necesare trecerii blocului ANL din localitate, la Primăria Ocnele Mari, pentru ca apartamentele să fie finalizate şi racordate la utilităţi în cel mai scurt timp, pentru a fi puse la dispoziţia familiilor afectate.
   
În cursul zilei de sâmbătă, între orele 18.40 – 22.30, la solicitarea unei familii din zona afectată, 11 ofiţeri sub conducerea locotenentului Căpăţână Marian de la ISU Vâlcea au sprijinit acţiunea de mutare a unor bunuri din gospodărie( fier, utilaje de prelucrare a fierului, material lemnos) cu ajutorul autocamionului A.C.I. în localitatea Căzăneşti, la rude.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe