Refacerea şi asfaltarea străzii Ştirbei Vodă va costa 440.000 euro

duminică, 6 septembrie 2009

Refacerea şi asfaltarea străzii Ştirbei Vodă va costa 440.000 euro

Având în vedere că lucrările de executare a canalizării sunt aproape finalizate, Primăria Râmnicului se pregăteşte de refacerea şi asfaltarea străzii Ştirbei Vodă, până în dreptul comunei Vlădeşti. În acest sens, recent, consilierii locali au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru „Amenajare şi modernizare Strada Ştirbei Vodă”. Durata totală de realizare a investiţiei este de 24 luni, iar valoarea totală depăşeşte suma de 440.000 euro.

Strada Ştirbei Vodă (tronsonul cuprins între Splaiul  Independenţei şi localitatea Vlădeşti) este în lungime de 2.375 metri şi este clasificată ca drum naţional. Acest tronson de drum este într-o stare necorespunzătoare, îngreunând desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă şi confort, iar în cazul precipitaţiilor abundente traficul se desfăşoară cu dificultate. Elementele de scurgere a apelor pluviale (şanţuri, rigole, podeţe transversale drumului, podeţe la drumurile laterale) se află într-o stare avansată de degradare fiind necesare lucrări de reabilitare a acestora pentru a asigura o evacuare eficientă a apelor pluviale.

Potrivit specialiştilor din Primăria Râmnicului, lucrările  de  bază, ce vor conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, constau din: amenajarea platformei drumului; execuţia sistemului rutier nou; amenajarea elementelor de colectare şi scurgere a apei pluviale; executarea de lucrări pentru creşterea siguranţei circulaţiei rutiere şi pietonale; corecţia punctuală a traseului prin îmbunătăţirea elementelor geometrice ale unor curbe periculoase, inclusiv asigurarea vizibilităţii în plan şi în profil în lung; îmbunătăţirea scurgerii apelor în lungul drumului prin amenajarea elementelor de captare şi scurgere a apelor pluviale; îmbunătăţirea drenajului sistemului rutier sau protejarea acestuia de infiltraţii ale apelor. Trebuie să mai spunem că finanţarea investiţiei se va realiza din fonduri de la bugetul local. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe