Proiectul pârtiei de schi de la Voineasa implică investiţii de 13,5 milioane euro

duminică, 27 septembrie 2009

Proiectul pârtiei de schi de la Voineasa implică investiţii de 13,5 milioane euro

La mijlocul acestei săptămâni, consilierii judeţeni sunt chemaţi să aproabe printre altele proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”. Valoarea totală a investiţiei (a proiectului) se estimează a fi de 560 miliarde lei vechi (13,5 milioane euro), iar durata de realizare va fi de 24 de luni.

Lungimea pârtiei de schi va fi de 5 km. În proiect mai sunt prevăzute următoarele investiţii: peron staţie îmbarcare telescaun; 60 de stâlpi de iluminat; sistem de alimentare cu apă potabilă; sistem de canalizare menajeră; instalaţie apă tehnologică pentru producere zăpadă artificială; parcare şi bretea de racord; ştrand şi debarcader; pontoane plutitoare; cinci utilaje transport pe cablu; utilaje alimentare cu apă potabilă; cinci tunuri de zăpadă; o maşină de bătut zăpada (Ratrack); o clădire centru salvamont, etc.

Având în vedere potenţialul turistic ridicat al zonei, prin investiţia propusă se doreşte dezvoltarea infrastructurii de agrement din staţiunea turistică Voineasa - zona de nord a munţilor Latoriţa „Mioarele - Coasta Benghii – Puru”, zonă aflată între Staţiunea Vidra şi Obârşia Lotrului, în scopul practicării sporturilor de iarnă la nivelul standardelor internaţionale, precum şi exploatarea resurselor turistice în toate anotimpurile, în prezent, în această zonă aflându-se mai multe cabane care beneficiază de condiţii de cazare şi masă, apte pentru activităţi turistice. Zona vizată are potenţial turistic de importanţă naţională, staţiunea Voineasa fiind o staţiune de interes naţional şi chiar dacă are un cadru natural favorabil practicării sporturilor de iarnă, nu deţine nici o pârtie de schi sau alte facilităţi pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Prin proiectul propus se doreşte atragerea zonei în circuitul turistic, în scopul practicării sporturilor de iarnă şi de agrement la nivelul standardelor internaţionale şi susţinerea dezvoltării acestei zone, cu atât mai mult cu cât în prezent în această zona activitatea turistică este inexistentă.

Pentru anotimpul cald, turismul montan are condiţii ideale de practicare a drumeţiilor în munţii Parâng la altitudinea de 2.500 m, sau pentru practicarea pescuitului sportiv, a sporturilor nautice pe Lacul Vidra, canotaj, caiak, etc. Totodată, pe drumurile naţionale existente pot fi organizate competiţii de cicloturism, iar pe potecile turistice se pot organiza competiţii de orientare. Sporturile extreme cu parapanta pot fi practicate de pe vârfurile munţilor din împrejurimi. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe