Preotul Aurel Rădulescu, fost candidat la prezidenţiale, acuzat de înşelăciune

duminică, 27 septembrie 2009

Preotul Aurel Rădulescu, fost candidat la prezidenţiale, acuzat de înşelăciune

Preotul Aurel Rădulescu, originar din judeţul Vâlcea, reţinut sub acuzaţia că ar fi instigat o persoană la înşelăciune în legătură cu un imobil din Bucureşti a fost arestat preventiv, joi.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că preotul Aurel Rădulescu, căruia i se mai spunea "Eminenţa Sa" sau "Excelenţa Sa"ar fi instigat-o pe Lenuţa Forcoş să facă demersurile pentru înstrăinarea unui imobil din strada Sabinelor din Capitală.

Prejudiciul adus de preotul Aurel Rădulescu şi de complicea acestuia, ambii arestaţi preventiv, joi, de Tribunalul Bucureşti, pentru înşelăciune şi fals, este de 240.000 de euro.

Parchetul Tribunalului Bucureşti informează, joi, într-un comunicat, că, "prin activitatea lor, inculpaţii au produs un prejudiciu părţii vătămate Elisabeta Vasilescu în valoare de 240.000 de euro".

Anchetatorii au stabilit că, în 2007, Rădulescu i-a încredinţat Lenuţei Forcoşi un act de identitate, precum şi acte de proprietate false pe care aceasta le-a folosit pentru înstrăinarea imobilului situat în Bucureşti, str. Sabinelor 37 din sectorul 5.
Cei doi sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals privind identitatea.

Procurorii au decis, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Aurel Rădulescu şi Lenuţa Forcoşi.

Potrivit unor surse judiciare, Aurel Rădulescu a candidat la alegerile prezidenţiale din 2004 şi intenţiona să-şi depună candidatura şi la alegerile din acest an.

Patriarhia Română: „Preotul Aurel Rădulescu nu este în jurisdicţia BOR“

Preotul Aurel Rădulescu, arestat preventiv sub acuzaţia că ar fi instigat o persoană la înşelăciune în legătură cu un imobil din Bucureşti, nu este în jurisdicţia BOR, ci depinde de Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din cele două Americi, subordonată canonic Patriarhiei Ecumenice.
 
Purtătorul de cuvânt al Patriahiei Române, Constantin Stoica, a declarat, joi, 24 septembrie, agenţiei MEDIAFAX, că preotul Rădulescu nu figurează în nici o biserică aparţinând Bisericii Ortodoxe Române (BOR), adică nu este în jurisdicţia acesteia.
„Preotul Rădulescu susţine, repet, susţine, că depinde de Arhiepiscopia Ortodoxă Greaca a Americii de Nord şi de Sud care este subordonată canonic de Patriarhia Ecumenica“, a precizat părintele Stoica.

Ce spunea despre el preotul Aurel Radulescu

Date personale:
• Data si locul nasterii: 27 mai 1954, Prundeni, Valcea
• Starea civila: casatorit, un copil
Studii:
• Liceul de matematica-fizica Gheorghe Lazar, Bucuresti
• Seminarul Teologic, Craiova
• Licenta in Teologie si in Drept
• Doctorat in Grecia
• Examen de doctor in Drept International si in Teologie in SUA
Activitate profesionala:
Sfintia Sa a fost hirotonit de catre cancelarul Arhiepiscopiei Grecesti din
New York sub jurisdictia Patriarhiei Ecumenice. Eminenta Sa Parintele
Jurist Dr. Aurel Radulescu este liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe
Romane din America.
A fost ales presedinte al International Romanian Youth (Organizatia
Internationala a Tineretului Roman) si presedinte de relatii publice si
diplomatice al Captive Nations Committee (infiintata de Congresul
American).
A lucrat ca producator la televiziunea americana WNYX New York, ca
redactor sef la Romanians` Unity newspaper. Radulescu a initiat,
coordonat si sponsorizat conferinte de presa si demonstratii
anticomuniste.
Activitate politica si civica:
• Candidat la alegerile prezidentiale din 2004 din partea formatiunii
politice Alianta Popular Crestin Democrata
• Presedinte al Aliantei Partidul Popular European (crestini democrati) si
Democratii Europeni
• Presedinte al Partidului Popular din Romania, fondat de fostul primministru
Radu Vasile
• Presedinte al mai multori companii si corporatii de asistenta juridica
(cabinete de avocatura), asistenta social-religioasa si economicofinanciara
• Presedinte al Congresului Mondial al Romanilor de Pretutindeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Preotul Aurel Rădulescu, fost candidat la prezidenţiale, acuzat de înşelăciune”

  1. Aurel Rãdulescu, fost candidat la presedintia României, victimã a mafiei imobiliare
    luni, ianuarie 14, 2013, 3:00
    Stire din categoria Local Comentarii: 3 Comentarii pana acum.

    Fost candidat la presedintia României, Aurel Rãdulescu a cãzut, cu cîtiva ani în urmã, în plasa mafiei imobiliare. Dupã ce, în 2009, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, o declaratie a unui alt acuzat în dosar, din octombrie 2012, face luminã si confirmã ceea ce Rãdulescu a sustinut mereu: cã nu a fost decât o victimã, condamnarea sa fiind o uriasã gresealã, bazatã exclusiv pe declaratii mincinoase.

    Nãscut la 27 mai 1954, Aurel Rãdulescu este un cleric român care trãieste în New York. Licentiat în Teologie si Drept, Rãdulescu este presedinte al International Romanian Youth (Organizatia Internationalã a Tineretului Român), presedinte al Aliantei Partidul Popular European (crestini democrati) si Democratilor Europeni (PPE-DE), lider al Bisericii Ortodoxe Române în America si presedinte al Congresului Mondial al Românilor de Pretutindeni. La alegerile prezidentiale din 2004, a candidat din partea Aliantei Popular Crestin Democratã (APCD). În august, 2009, Aurel Rãdulescu a fost judecat pentru înselãciune, fals intelectual si fals privind identitatea, prejudiciul calculat fiind de 240.000 euro. Anchetatorii au stabilit cã, în 2007, Rãdulescu i-ar fi încredintat Lenutei Forcos un act de identitate, precum si acte de proprietate false, pe care aceasta le-a folosit pentru înstrãinarea unui imobil din Capitalã. A fost condamnat la 10 ani de închisoare, alãturi de alte patru persoane implicate în acest dosar.

    Autodenunt edificatory

    Pe 30 octombrie 2012, una din aceste persoane, Emil-Cristian Nanãu, vine cu o declaratie, autentificatã la notariat, prin care se autodenuntã, disculpându-l pe Aurel Rãdulescu, care apare într-o nouã luminã, de victimã a mafiei si, implicit, a justitiei din România. „Perioada de detentie, stresul si problemele prin care am trecut m-au determinat sã mã autodenunt. Este nedrept ca oameni nevinovati si pãcãliti sã sufere”, îsi explicã Nanãu autodenuntul. Potrivit acestuia, împreunã cu un complice, a obtinut datele imobilului, dupã care i-a întocmit concubinei complicelui, Lenuta Forcos, o carte de identitate falsã, pe numele proprietarei imobilului, Vasilescu Elisabeta. Asa-zisa proprietarã a mers la un notar public si a dat o procurã unei alte persoane pentru a se ocupa de intabularea imobilului, si afiseazã anuntul de vânzare. „Am fost contactati telefonic de un eventual cumpãrãtor, Rãdulescu Aurel, care s-a întâlnit cu Vasilescu Elisabeta si cu Gologan Dumitru, cãruia i-au arãtat documentele (…). Rãdulescu Aurel a acceptat pretul de 150.000 euro pentru terenul de 500 mp si s-a întâlnit cu Vasilescu Elisabeta la un avocat, unde au semnat un antecontract de vânzare-cumpãrare, certificate cu semnãturã si stampilã de la acest avocat, pentru care Vasilescu Elisabeta a încasat un avans de la Rãdulescu Aurel, suma de 5.000 euro, din pretul de 150.000 euro”, aratã Emil-Cristian Nanãu. Potrivit acestuia, falsa proprietarã îi dã lui Rãdulescu chiar si o procurã prin care sã se intereseze de stadiul lucrãrilor la Oficiul de Cadastru, care însã respinge documentatia depusã pentru imobil, din cauza neconcordantei dintre numele mamei din documentele de proprietate si cel din cartea de identitate a Elisabetei Vasilescu, unde falsificatorul trecuse „Alexandra” în loc de „Alexandrina”. „(…) am preferat sã îl atrag pe Rãdulescu Aurel cu procura, despre care nu stia cã- i falsã. Motivul era sã-l determin sã creadã cã totul este corect, cã, dacã s-ar fi descoperit înselãciunea, prin santaj, sã nu aibã curaj sã ne cearã avansul celor 5.000 euro, eventual 150.000 euro la final, dupã autentificarea tranzactiei”, mai declarã Nanãu. Se depune din nou documentatia la Cadastru, terenul se intabuleazã într-un târziu, dar Aurel Rãdulescu nu mai dispune de cei 145.000 euro, pierzând avansul prin renuntare. Se gãseste un nou cumpãrãtor, de astã datã pentru 240.000 euro, care vine însotit de Aurel Rãdulescu si de creditor. Noul cumpãrãtor plãteste si îi promite lui Rãdulescu Aurel cã îi va restitui avansul de 5.000 euro, pierdut în încercarea de a cumpãra aceastã proprietate”, îsi încheia Nanãu declaratia. Iatã cum, la trei ani de la condamnare, Aurel Rãdulescu îsi demonstreazã, prin autodenuntul lui Nanãu, nevinovãtia.

    Articol scris de: Mihaela Zarnescu

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe