Părinţii elevilor vâlceni se revoltă împotriva directorilor de şcoli

duminică, 20 septembrie 2009

În atenţia conducerii Inspectoratului Şcolar Vâlcea:

Părinţii elevilor vâlceni se revoltă împotriva directorilor de şcoli

Alina Anghelescu

Situaţie alarmantă în învăţământul vâlcean! Părinţii elevilor au ajuns să scrie presei despre abuzurile directorilor de şcoli. În numărul de astăzi redăm două scrisori, prin care ne-au fost semnalate situaţii, care pot să constituie subiecte de anchetă pentru conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea. Mai mulţi părinţi ne-au informat că la Şcoala „Ferigile“ din comuna Costeşti posturile sunt ocupate în baza „pilelor şi relaţiilor“.

Există chiar şi exemplificări, cu nume ale cadrelor didactice, competente să ocupe posturile şi ale „piloşilor“, puşi la catedre.

Redăm scrisorile în extenso:

Posturi ocupate pe pile la Scoala Ferigi - Costeşti

Scrisoare deschisă Doamnei Ministru, Ecaterina Andronescu: Vom începe prin a vă întreba:  De ce mai cheltuiţi bani pe examenele de titularizare şi de ocupare a posturilor, când acestea se ocupă tot prin pile şi relaţii? Doriţi cazuri concrete?  Şcoala „Ferigile“ din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea: Orele de „Educaţie tehnologică“ solicitate de profesor calificat gradul I, Marin Elena, care a obţinut la examenul de ocupare a posturilor în august 2009, nota 8,20 au fost ocupate de Becheru Claudiu, secretarul şcolii, individ fără calificare, fără examen;

Orele de „Limba Română“ solicitate de: profesor Burcea Alina cu examen de titularizare 2009, nota 7,80 şi de prof. Stoican Alina cu examen de ocupare a posturilor în august 2009, nota 7,50 au fost ocupate de: Peştereanu Cristina fără examene, soţia viceprimarului şi de Becheru Corina cu examen de ocupare a posturilor august 2009, nota 6, care este soţia secretarului şcolii;

Orele de „Opţional“, create fără a consulta părinţii au fost ocupate de Iilinca Letitia - fără examen, care este sotia directorului şcolii şi de Becheru Corina, angajată în martie 2009 (tot fără examen).
Semnează: Un grup de părinti din comuna Costeşti.

 Din motive lesne de înţeles şi pentru securitatea copilului meu nu îmi divulg identitatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe