La Ocnele Mari a fost inaugurat un parc turistic subteran

duminică, 6 septembrie 2009

La Ocnele Mari a fost inaugurat un parc turistic subteran

Un complex subteran de agrement a fost inaugurat, sâmbătă, la Ocnele Mari, în Mina Coceneşti, la eveniment fiind prezente aproximativ 500 de persoane

Parcul, unul dintre cele mai mari din ţară, se află la 226 de metri faţă de nivelul mării şi se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, fiind amenajat prin asociere în participaţiune între Exploatarea Mineră Râmnicu Vâlcea - Societatea Naţională a Sării şi Primăria Ocnele Mari.

Parcul are o biserică, unde se vor ţine slujbe în fiecare duminică, terenuri de tenis, fotbal, baschet, mese de biliard, spaţii de joacă pentru copii, restaurante, baruri.

De asemenea, acolo se mai află un muzeu al mineritului, precum şi magazine cu suveniruri din sare.

Potrivit lui Marius Tănăsie, directorul Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea, în acest punct turistic va fi amenajată şi o bază de tratament pentru astmatici. „Intenţionăm să stabilim parteneriate cu cei care se ocupă de tratament, punându-le la dispoziţie spaţii, prin concesionare”, a spus Tănăsie.

Petre Iordache, primarul staţiunii Ocnele-Mari, a declarat că, în aproximativ două săptămâni, ministrul Turismului, Elena Udrea, va vizita parcul din Salina Coceneşti. "Intenţionăm să îi cerem doamnei ministru sprijinul pentru a aduce acest parc la standarde superioare de dotare”, a afirmat primarul.

Intrarea în salină costă 10 lei pentru adulţi, cinci lei pentru studenţi şi elevi, iar copiii de până la 7 ani au acces gratuit. (NewsIn)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe