Emilian Frâncu vrea să facă din PNL cea mai performantă şi respectată forţă politică a Vâlcii

miercuri, 23 septembrie 2009

Scrisoare către liberali

Emilian Frâncu vrea să facă din PNL cea mai performantă şi respectată forţă politică a Vâlcii

Dragă coleg,

Îţi mulţumesc pentru încrederea pe care mi-ai acordat-o timp de 8 ani, perioadă în care, împreună, am reuşit să facem ca Partidul Naţional Liberal să devină o forţă politică de temut în judeţul Vâlcea.
Dacă în anul 2000, când am fost ales la conducerea organizaţiei, aveam la toate alegerile rezultate în jur de 6%, acum avem tot timpul scoruri de 20-27%, fiind constant, pe harta PNL,  între primele 10 judeţe din ţară.
Avem acum 2 parlamentari (ne-au lipsit 530 de voturi pentru a avea al treilea parlamentar), 10 consilieri judeţeni, 9 consilieri municipali şi 343 de consilieri locali, 35 de primari şi 27 de viceprimari, ceea ce face ca PNL să fie un partid respectat în judeţul Vâlcea.

Toate aceste lucruri nu s-au obţinut de la sine, ci a trebuit să luptăm împreună, ani buni, în care s-a format o echipă şi s-a practicat o conducere performantă, apreciată chiar şi de adversarii politici.

O singură ţintă nu am reuşit încă să ating, chiar dacă de două ori am ajuns extrem de aproape de ea: să propulsez din partea Partidului Naţional Liberal un preşedinte de Consiliu Judeţean.

Pentru a ne realiza acest obiectiv îmi depun candidatura pentru încă un mandat la conducerea PNL Vâlcea şi te chem să fii alături de mine şi de echipa mea!

1.    Îţi propun să fim parteneri în programul pe care-l doresc câştigător: PROGRAMUL „PNL VÂLCEA – 30%”
a) să obţinem la nivel de judeţ un scor de peste 30% la alegerile prezidenţiale în aşa fel încât Crin Antonescu să devină preşedintele României;
          
b)  să câştigăm alegerile locale în cel puţin 30 dintre localităţile judeţului Vâlcea, inclusiv în oraşe şi municipii, atingând nivelul de 30% din opţiunile electoratului;

c) să revenim la un scor de 20% la Râmnicu-Vâlcea şi, în doi ani, la alegerile locale, să obţinem 30%;

d) împreună cu noul BPT să eliminăm în organizaţii asperităţile şi să refacem rapid, la Vâlcea, unitatea partidului;

e) să fac tot ce este posibil, alături de colegii mei din Biroul Politic Central, să readucem PNL la guvernare, iar în judeţul Vâlcea să schimbăm rapid sistemul de alianţă la nivel de Consiliu Judeţean;

f) să formăm organizaţii PNL puternice în teritoriu, inclusiv organizaţii de femei şi tineret. Fără o reţea electorală eficientă, în care să potenţăm aceste structuri, nu ne putem atinge obiectivele;

g) să sprijin Liga Aleşilor Locali Vâlcea să devină o forţă politică şi administrativă importantă şi un for de dezbatere pentru problemele specifice; în acest sens voi insista pentru formarea la nivel de judeţ, pe lângă sediul PNL, a unei unităţi permanente de consultanţă în domeniul accesării fondurilor europene şi de consiliere juridică;

h) să câştigăm alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea.

2. Voi face tot posibilul ca, în calitatea mea de membru al Biroului Politic Central, să propun de la Vâlcea, la iarnă, când vom reveni la guvernare, în structurile ministeriale, vâlceni, cu precădere dintre colegii care se vor remarca în comisiile profesionale la nivel central şi judeţean.

3. Doresc să creez la Vâlcea o nouă elită liberală bazată pe muncă şi valoare şi, mai ales, să promovez reprezentanţii din teritoriu. Acest lucru va duce, în mod sigur, la participarea cât mai multor liberali la luarea deciziilor. Programele politice, iniţiativele, proiectele trebuie să plece din teritoriu spre centru şi nu invers.
Dacă simţi că tot ce ţi-am scris este adevărat, vino alături de mine pentru a construi împreună cea mai performantă şi respectată forţă politică a Vâlcii.

Emilian FRÂNCU,
Senator de Vâlcea
NR – Titlul ne aparţine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe