Cursuri pentru bibliotecarii vâlceni

miercuri, 9 septembrie 2009

Cursuri pentru bibliotecarii vâlceni

Primii zece bibliotecari vâlceni, beneficiari ai programului internaţional Biblionet, au început săptămâna trecută cursurile de instruire IT şi administrare a centrelor de internet la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanu” din Râmnicu Vâlcea. „Este vorba de programul finanţat de Bill şi Melinda Gates, în valoare de 27,9 milioane de euro, prin care se doreşte creşterea performanţelor bibliotecarilor, internetizare acestor centre socio-culturale, care sunt bibliotecile vâlcene. Sunt trei serii a câte zece cursanţi care vor avea un program de instruire zilnic între orele 9.00-16.00”, a declarat Valentin Smedescu, şeful serviciului marketing al bibliotecii judeţene şi coordonator al programului Biblionet pentru judeţul Vâlcea.

Cei 30 de cursanţi sunt bibliotecari de la cele 20 de biblioteci comunale şi orăşeneşti vâlcene, admise în programul Biblionet, dar şi de la alte biblioteci, care urmează să intre în program în 2010. „Din punctul meu de vedere, acest program Biblionet, pe care eu îl coordonez, este cel mai mare pas înainte din acest domeniu, după înfiinţarea bibliotecilor. Începând de acum bibliotecile, pe măsură ce intră în acest program, vor fi interconectate cu lumea, iar şi mai important, comunităţile locale şi din cel mai îndepărtat cătun vor avea acces la IT, la internet, la date, la informaţii, spaţiul socio-cultural va cunoaşte cu adevărat ce înseamnă globalizarea”, a mai spus Valentin Smedescu.

În urmă cu o lună, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanu” şi alte 20 de biblioteci vâlcene au obţinut, pe baza unui proiect întocmit de specialiştii în marketing ai instituţiei, acces la fondurile puse la dispoziţie de fundaţia Bill Gates, fonduri alocate printr-un program internaţional pentru îmbunătăţirea şi diversificare activităţilor oferite de sistemul de biblioteci din lume - informatizare, acces gratuit la internet pentru comunităţile locale, specializarea bibliotecarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe